اتحادیه اروپا درباره امتیازدهی امریکا به روسیه در مذاکرات صلح اوکراین هشدار داد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز پنجشنبه گفت که تعاملات میان ایالات متحده و روسیه نشان می‌دهد مسکو هنوز از اهداف سرزمینی خود در اوکراین دست نکشیده است. کایا کالاس هشدار داد تسلیم شدن در برابر این موضع روسیه، پیامی خطرناک را مخابره خواهد کرد.

هفته گذشته، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، متحدان اروپایی واشنگتن را با آغاز مذاکرات دوجانبه با روسیه متعجب کرد.

اقدام ترامپ نگرانی‌هایی را درباره رویکرد او برای پایان دادن به درگیری و احتمال سود بردن روسیه از این روند ایجاد کرد.

کالاس در حاشیه نشست وزرای خارجه گروه ۲۰ گفت: «ما از این تعاملات که آن‌ها (روسیه) با امریکایی‌ها داشته‌اند متوجه شدیم که آن‌ها هنوز از اهداف خود دست نکشیده‌اند.»

او هشدار داد که «اگر همه چیز را روی میز برای متجاوز [روسیه] بگذاریم، این پیام را به همه متجاوزان در جهان می‌رساند که می‌توانند همین کار را انجام دهند.»

کالاس گفت که برخی از کشورها بیش از حد بر میانجی‌گری تمرکز کرده‌اند، در حالی که باید فشارهای سیاسی و اقتصادی را بر روسیه افزایش دهند تا جنگ پایان یابد.

ترامپ روز چهارشنبه ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین را «دیکتاتور» خواند و از او خواست تا توافق صلح با روسیه را بپذیرد، در غیر این صورت ممکن است کشورش را از دست بدهد.

کالاس گفت: «نکته‌ای که در حال‌حاضر تا حدی نادیده گرفته شده این است که روسیه خواهان صلح نیست.»

او افزود که پیش از برقراری آتش‌بس، صحبت درباره اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین، موضوعی که این هفته توسط رهبران اروپایی در پاریس مطرح شد، زودهنگام خواهد بود.

دیوید لامی، وزیر خارجه بریتانیا، نیز روز پنجشنبه گفت که هیچ نشانه‌ای از تمایل روسیه به صلح با اوکراین ندیده است.