رشد و رونق مسابقات بزکشی، ورزش مورد علاقه مردم افغانستان در حاکمیت طالبان

روزنامه واشنگتن پست در گزارشی اعلام کرد که بزکشی ورزش مورد علاقه مردم افغانستان است و در حاکمیت طالبان رشد و رونق بیشتر داشته است. در گزارش آمده که وقتی طالبان به قدرت رسیدند، ترس آن وجود داشت تا مثل دوران نخست حاکمیت آن‌ها در دهه ١٩٩٠، این ورزش دوباره توسط این گروه ممنوع شود.

اسب‌های بزکشی که اغلب آن‌ها از کشورهای همسایه وارد افغانستان می‌شوند ده‌ها هزار دالر قیمت دارند. صاحبان این اسب‌ها مردانی را استخدام می‌کنند تا از آن‌ها مراقبت کنند.

به گزارش واشنگتن پست، بزکشی در افغانستان رونق گرفته و مسابقات آن به صورت منظم برگزار می‌شود. این ورزش حتی اعضای طالبان را نیز به خودش جذب کرده است.

تماشاگران بزکشی همه مردان هستند و زنان که با محدودیت‌های زیاد مواجه‌اند، نمی‌توانند این مسابقات را از نزدیک تماشا کنند.

در گزارش واشنگتن پست آمده، بزکشی که یکی از ورزش‌های فرهنگی افغانستان است، تماشاگر زن ندارد و تماشای مسابقات بزکشی برای زنان ممنوع است.

برخی از نیروهای طالبان به واشنگتن پست گفته‌اند که آنان مسابقات فوتبال اروپا را در زمان جنگ از رادیو دنبال می‌کردند.

از نظر این روزنامه و محمد ولی بغلانی، تاجر بغلانی، بزکشی یک سرگرمی گران قیمت است؛ چون پرورش و نگهداری اسب‌ها سالانه هزاران دالر هزینه نیاز دارد.

مالکان اسب‌ها و تیم‌ها به بازیکنان و چاپ‌اندازان نامدار و حرفه‌ای پول می‌دهند تا برای آن‌ها به میدان بروند.

واشنگتن پست به نقل از مورخان می‌گوید که بزکشی توسط قبایل کوچ‌نشین آسیای مرکزی اختراع شده و شاید بیش از یک هزار سال قدامت داشته باشد.

ورزشی که تا چند سال پیش با لاشه بز یا گوساله واقعی و سنگین وزن انجام می‌شد؛ اما بزهای چرمی و سبک‌تر جایگزین آن شده. مساله‌ای که از هیجان این ورزش کم نکرده است.

به گزارش واشنگتن پست، مردم افغانستان این روزها با دشواری‌های زیادی روبه‌رو هستند. نیمی از مردم افغانستان حتی پیش از تسلط طالبان در سال ٢٠٢١ در فقر زندگی می‌کردند.

بازگشت طالبان به قدرت مشکلات اقتصادی مردم و فقر را در افغانستان عمیق‌تر کرده، کمک‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها را کاهش داده؛ اما مسابقات بزکشی یک سرگرمی مناسب برای دوری مردم از این همه مشکلات است.

افغانستان به طور فزاینده با یک دشمن جدید با نام تغییرات اقلیمی و خشکسالی روبه‌رو است که می‌تواند برای مردم این کشور مصیبت تازه باشد.