دو سناتور برجسته امریکایی طرح ترامپ درباره غزه را رد کردند

لیندسی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه امریکا، روز دوشنبه پیشنهاد ترامپ برای تصرف غزه و اخراج فلسطینیان را رد کرد. ریچارد بلومنتال، سناتور دموکرات نیز این طرح را غیرقابل اجرا دانست و گفت کشورهای عربی طرح بدیل بهتری درباره غزه ارائه خواهند کرد.

گراهام، که از متحدان دیرینه ترامپ و یکی از چهره‌های کلیدی و بانفوذ جمهوری‌خواه در حوزه سیاست خارجی و مسایل امنیت ملی است، به خبرنگاران گفت که در مجلس سنا تمایلی برای تصرف غزه توسط امریکا وجود ندارد.

بلومنتال نیز گفت که پادشاه اردن او را متقاعد کرده است که کشورهای عربی طرحی ارایه خواهند کرد که شامل عادی‌سازی روابط با اسرائیل، تعیین سرنوشت فلسطینیان، ترتیبات دفاعی منطقه‌ای و امنیت اسرائیل خواهد بود.

او افزود: «اگر این عناصر بخشی از یک طرح واقع‌بینانه باشند، می‌تواند معادله منطقه را تغییر دهد.»

این قانون‌گذاران برجسته ایالات متحده پیش‌تر در تل‌آویو با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، دیدار کردند.

نتانیاهو روز یکشنبه بار دیگر حمایت خود را از طرح جنجالی ترامپ برای غزه اعلام کرد.
دیگر مقامات اسرائیلی نیز از این پیشنهاد استقبال کرده‌اند و اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل از ارتش خواسته است که طرحی برای «خروج داوطلبانه» فلسطینیان از غزه تهیه کند.

کاتز روز دوشنبه اعلام کرد که دفتری در وزارتخانه‌اش برای سازمان‌دهی «خروج داوطلبانه» فلسطینیان از غزه تاسیس خواهد کرد.

پیشنهاد ترامپ با محکومیت گسترده کشورهای عربی روبه‌رو شده است و برخی منتقدان آن را معادل پاک‌سازی قومی دانسته‌اند.

انتظار می‌رود مقامات سعودی، اماراتی، اردنی و مصری در ماه فبروری برای بحث درباره آینده غزه دیدار کنند و در تلاش‌اند تا طرح بدیلی را در برابر پیشنهاد ترامپ ارائه دهند.