بی‌بی‌سی: فرماندهی نیروهای بریتانیا مانع پذیرش پناهندگی دو هزار کماندوی افغان شده است

سرویس جهانی بی‌بی‌سی گزارش داد که وزارت دفاع بریتانیا برای اولین بار تائید کرده است که فرماندهی نیروهای ویژه این کشور درخواست اسکان مجدد بیش از دو هزار کماندوی افغان را رد کرده است.

به گزارش سرویس جهانی بی‌بی‌سی، نیروهای ویژه ارتش بریتانیا برای فاش‌نشدن «جنایات جنگی‌شان در افغانستان» مانع انتقال بیش از دو هزار نیروی ویژه افغان به این کشور شدند.

بریتانیا صلاحیت تائید و انتقال نیروهای افغان متحد بریتانیا را به نیروهای ویژه این کشور داده است.

سرویس جهانی بی‌بی‌سی روز دوشنبه ۲۹ دلو گزارش داد که وزارت دفاع این کشور به تازگی در یک جلسه دادگاه تائيد کرده است که نیروهای ویژه این کشور درخواست انتقال و اسکان مجدد نیروهای ویژه افغانستان را رد کرده‌ است.

به گزارش بی‌بی‌سی، این نیروهای ویژه افغان اسناد و مدارک معتبری را ارائه داده بودند که عضویت‌شان را در قطعات مورد حمایت بریتانیا ثابت می‌سازد.

بخشی از نیروهای ویژه افغانستان موسوم به قطعات سه شماره‌ای از جمله قطعات ۳۳۳ و ۴۴۴ توسط نیروهای ویژه ارتش بریتانیا در افغانستان آموزش دیده بودند و برای حمایت از ماموریت‌های نیروهای ویژه ارتش بریتانیا در افغانستان فعالیت می‌کردند.

بودجه این نیروها از سوی حکومت بریتانیا پرداخت می‌شد و این نیروها تا سال ۲۰۱۴ میلادی مستقیما تحت اداره ارتش بریتانیا بود.

پس از خروج نیروهای خارجی در سال ۲۰۱۴ میلادی، مسئولیت این نیروها به وزارت داخله افغانستان سپرده شد.

پس از سقوط افغانستان به دست طالبان، این نیروها با خطرات جدی مواجه شدند اما همسنگران سابق‌شان مانع انتقال آنها به بریتانیا شدند.

بی‌بی‌سی گزارش داده است که این نیروها در کنار نیروهای ویژه بریتانیایی در افغانستان در جنگ‌ها و نبردها حضور داشته‌اند و از نزدیک شاهد کارکردهای نیروهای ویژه بریتانیا بوده‌اند.

نیروهای ویژه بریتانیا در سال‌های اخیر متهم به ارتکاب جنایات جنگی در افغانستان شده‌اند و تحقیقات جدی در این مورد جریان دارد.

براساس قانون بریتانیا، بازرسان این پرونده تنها شاهدانی را می‌پذیرد که در خاک بریتانیا حضور داشته باشند و شاهدان غیر بریتانیایی که در خارج از کشور حضور دارند، مجبور به شهادت اجباری نمی‌شوند.

در گزارش بی‌بی‌سی آمده است اگر نیروهای ویژه افغانستان به بریتانیا منتقل شوند، ممکن است از سوی مسئولان پرونده اتهام جنایات جنگی نیروهای ویژه ارتش بریتانیا، بصورت اجباری وادار به گواهی دادن شوند.

وزارت دفاع بریتانیا بررسی درخواست انتقال نیروهای ویژه افغان را از سرگرفته است

سرویس جهانی بی‌بی‌سی همچنین گزارش داده است که وزارت دفاع بریتانیا پس از ردشدن درخواست نیروهای ویژه افغان از سوی نیروهای ویژه بریتانیا، بررسی این درخواست‌ها را از سر گرفته اما به نیروهای ویژه افغان هیچ اطلاعی نداده است.

طبق این گزارش، وزارت دفاع بریتانیا سال گذشته بررسی درخواست دو هزار و ۲۲ نیروی ویژه افغان را از سر گرفته است. حکومت در آن زمان گفت که این بررسی‌ها ۱۲ هفته را در بر می‌گیرد اما یک سال می‌گذرد و هنوز تمام نشده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، شماری از پرونده‌های رد شده، دوباره تائید شده و به نیروهای ویژه افغان اجازه اسکان مجدد در بریتانیا را می‌دهد اما حکومت بریتانیا به این نیروها تائید شدن پرونده‌های شان را اطلاع نداده است.

پس از سقوط افغانستان به دست طالبان، شمار زیادی از نیروهای ویژه افغانستان به کشورهای همسایه پناه بردند اما شمار زیادی آنها که نتوانستند از کشور خارج شوند، هنوز در افغانستان در ترس و در معرض خطر به سر می‌برند.

براساس گزارش‌ها، شماری از این نیروها از سوی طالبان بازداشت، شکنجه، زندانی و در مواردی هم به قتل رسیده‌اند.