ضایع شدن کمک‌های خارجی؛ مقام بلندپایه کانگرس از تعلیق و بررسی کمک‌‌های امریکا دفاع کرد

برایان مست، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان‌ امریکا، به‌شدت از عملکرد اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده انتقاد کرد و گفت که این نهاد نه تنها پول مالیه دهندگان امریکا را هدر داد، بلکه آن را در برابر منافع این کشور استفاده کرده است.

او روز یکشنبه در پیامی در شبکه اجتماعی اکس گفت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور، و ایلان ماسک، مسئول اداره افزایش بهره‌وری دولت، توجه عمومی را به فساد و حیف‌ومیل در اداره توسعه بین‌المللی امریکا جلب کرده‌اند.

اخیرا ترامپ به پیشنهاد ایلان ماسک، اداره توسعه بین‌المللی امریکا را منحل و در وزارت خارجه این مدغم کرد. این اداره مسئولیت مصرف بخشی از کمک‌های مالی امریکا در سراسر جهان را به عهده داشت.

مست تاکید کرد که مجلس نمایندگان تمامی برنامه‌های توسعه‌ای امریکا و میزان اثرگذاری آن‌ها را بررسی خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که پول مالیات‌دهندگان امریکایی هدر نمی‌رود.

او تصریح کرد که برنامه‌هایی که در راستای منافع ملی امریکا، از جمله تقویت امنیت ملی نباشند، دیگر تامین مالی نخواهند شد.

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس امریکا، با بیان اینکه برنامه‌های اداره توسعه بین‌‌المللی امریکا غیرقابل دفاع هستند، گفت: «این برنامه‌ها عملاً به امریکا خیانت کرده و به جایگاه بین‌المللی کشور آسیب زده‌اند.»

او افزود: «واقعیت این است که اگر این پول‌ها را در یک کوره می‌سوزاندند، برای امریکا سودمندتر بود.»

مست به برخی از هزینه‌های این سازمان اشاره کرد و گفت که اداره توسعه بین‌المللی امریکا، ۲ میلیون دالر برای جراحی‌های تغییر جنسیت در گواتمالا، ۲۲ میلیون دالر برای افزایش گردشگری در تونس و مصر، ۵۲۰ میلیون دالر برای پرداخت به مشاورانی که به مردم افریقا درباره تغییرات اقلیمی آموزش دهند، و ۴.۵ میلیون دالر برای آموزش مردم قزاقستان در مبارزه با آزار و اذیت اینترنتی هزینه کرده است.

او همچنین به ۲۰ هزار دالر کمک به افراد دگرباش در هندوراس، ۵.۵ میلیون دالر برای بهبود زندگی افراد دگرباش در اوگاندا، ۱۴ میلیون دالر برای شناسایی رهبران دگرباش در کامبودیا، ۴۲۵ هزار دالر برای آموزش شرکت‌های قهوه در اندونزیا در زمینه رعایت برابری جنسیتی، و ۱۵ میلیون دالر برای تامین کاندوم برای طالبان اشاره کرد.

رئیس کمیته روابط خارجی امریکا از این هزینه‌ها به‌شدت انتقاد کرد و گفت که این‌ها «کمک‌های حیاتی» نیستند و هیچ کمکی به دیپلوماسی امریکا نکرده‌اند.

با این حال، با این که جمهوری‌خواهان به شدت از حیف و میل شدن منابع مالی امریکا به دست یو‌اس‌اید انتقاد کرده اند، اما این تصمیم باعث شده است که شماری از سازمان‌های خیریه از فعالیت در افغانستان و کشورهای دیگر باز بمانند.

شورای پناهندگان ناروی اعلام کرد که فعالیت‌های بشردوستانه خود در افغانستان و ۱۹ کشور دیگر را در پی تعلیق کمک‌های خارجی امریکا متوقف خواهد کرد. این سازمان روز دوشنبه گفت که مجبور به اخراج کارمندان خود در افغانستان و دیگر کشورها شده است.

به دنبال تعلیق کمک‌های خارجی امریکا، شورای پناهندگان ناروی (ان‌آر‌سی) روز دوشنبه، ۲۲ دلو هشدار داد که بدون راه‌حل فوری برای تامین نیازهای مالی این سازمان، ممکن است در پایان ماه جاری میلادی برنامه‌های بشردوستانه خود تحت تامین مالی امریکا را متوقف کند.

این سازمان در خبرنامه‌ای نوشت: «برای اولین بار در تاریخ مجبور به تعلیق کارهای حیاتی و فوری امدادی برای صدها هزار نفر در نزدیک به ۲۰ کشور متاثر از جنگ، بلایای طبیعی و جابجایی‌ها شده‌ایم.»

حکومت امریکا گفته است که کمک‌های خارجی این کشور برای سه ماه به تعلیق آمده و پس از بررسی، درباره آن تصمیم خواهد گرفت.

حکومت ترامپ می‌گوید کمک‌ها باید برای نیازهای فوری بوده و در خدمت منافع ایالات متحده باشد.

جمهوری‌خواهان از صرف کمک‌های خارجی امریکا برای پروژه‌های دموکراسی خواهی و گسترش حقوق بشر در جهان انتقاد کرده است و آنان را برنامه‌های «چپ افراطی» توصیف کرده اند.