عراقچی: ایران و هند با توافق ده‌ساله، همکاری در بندر چابهار را ادامه می‌دهند

وزیر خارجه ایران اعلام کرد تهران و دهلی‌ توافق‌نامه‌ای ۱۰ ساله برای همکاری در بندر چابهار دارند و هر دو کشور بر تداوم این همکاری تاکید دارند. عباس عراقچی روز یکشنبه گفت هند برای ادامه معافیت‌های مربوط به بندر چابهار با امریکا مشورت خواهد کرد.

به نقل از خبرگزاری ایسنا، وزیر خارجه ایران درباره اهمیت بندر چابهار برای این کشور و تمایل جمهوری اسلامی و هند برای تداوم همکاری‌ها در این بندر یاد کرد.

او گفت: «بندر چابهار بندر مهمی در اقیانوس هند است که ایران و هند را به یکدیگر وصل می‌کند.»

در ۲۴ ثور سال جاری ایران و هند توافق‌نامه ۱۰ ساله برای توسعه و مدیریت بندر چابهار امضا کردند. هر دو کشور در بیانیه‌ای مشترک هدف از این توافق بلندمدت را افزایش ارتباطات منطقه‌ای و تسهیل تجارت به ویژه بین هند، ایران و افغانستان دانستند.

وزیرخارجه ایران درباره لغو معافیت‌ها گفت: «درخصوص لغو معافیت بندر چابهار، می‌دانیم که هندی‌ها با امریکایی‌ها مشورت می‌کنند، بنابر این آن‌ها را آزاد می‌گذاریم تا تصمیم‌گیری کنند.»

به علت تحریم‌های امریکا علیه ایران، هندوستان بدون مجوز واشنگتن نمی‌تواند در پروژه‌های بزرگ توسعه‌ای با ایران همکاری کند. حکومت ترامپ در سال ۲۰۱۸ برای مشارکت هند در بندر چابهار معافیت قایل شده بود.

رسانه هندی تایمز آف اندیا گزارش داد که کاخ سفید به وزیر خارجه امریکا دستور داده تا معافیت‌های کشورها از تحریم ایران، «از جمله در مورد پروژه بندر چابهار» را تعدیل یا لغو کند.
هند بندر چابهار را به‌منظور ارسال کالا به افغانستان و اتصال تجاری با آسیای میانه مهم می‌داند و این بندر نقطه عطفی برای افغانستان به‌منظور کاهش وابستگی به بنادر پاکستان تلقی می‌شود.

طالبان امیدوار است که بندر چابهار، افغانستان را به بستر مبادلات تجاری هند و آسیای میانه تبدیل کند و منبعی جدیدی درآمد برای حکومت این گروه شود که به علت انزوای بین المللی، با معضلات و بحران‌های اقتصادی و مالی دست و پنجه نرم می کند