کمیته حمایت از خبرنگاران خواستار لغو ممنوعیت برنامه‌های سیاسی در رسانه‌های افغانستان شد

کمیته حمایت از خبرنگاران که در نیویارک مستقر است، از طالبان خواست که ممنوعیت اخیر پخش و تولید برنامه‌های سیاسی در رسانه‌های داخلی افغانستان را لغو کند.

به لی یی، هماهنگ‌کننده برنامه‌های آسیایی این کمیته گفت طالبان با منع نشر برنامه‌های سیاسی و اقتصادی در رسانه‌های داخلی در تلاش است تا رسانه‌های مستقل افغانستان را کاملا حذف کند.

او اقدام طالبان را گواه دیگری بر سرکوب شدید رسانه‌های افغانستان به‌دست این گروه خواند.

وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در ۲۶ دلو به رسانه‌های داخلی دستور داد که از تولید و نشر برنامه‌های سیاسی و اقتصادی خودداری کنند. طالبان از رسانه‌ها خواسته که در زمینه‌های سیاسی و اقتصادی فقط با سخنگویان ادارات این گروه گفت‌وگو کنند.

به لی یی، هماهنگ‌کننده برنامه‌های آسیایی کمیته حمایت از خبرنگاران در واکنش به این اقدام گفت: «طالبان باید به رسانه‌های افغانستان اجازه دهند که به‌طور مستقل فعالیت کنند.»

او «اقدام اخیر برای سانسور مباحث، گزارش‌ها و مناظره درباره مسایل سیاسی و اقتصادی را یک گام سرکوب‌گرانه» توصیف کرد و گفت «طالبان بار دیگر نشان داد که تا چه حد در تلاش برای حذف کامل رسانه‌های مستقل افغانستان است.»

پیش از این نیز طالبان نشر برنامه‌های زنده سیاسی را ممنوع و رسانه‌ها را ملزم کرده که محتوای نشراتی خود را پیش از نشر با مقام‌های این گروه تایید کنند.

طالبان همچنین با ارائه فهرستی به رسانه‌های داخلی دستور داده بود که تا فقط کارشناسانی را که مورد تایید این گروه ااند، در برنامه‌های سیاسی خود دعوت کنند.

پیشتر مرکز خبرنگاران افغانستان اعلام کرد که طالبان در حدود سه‌ونیم سال تسلط در افغانستان، ۲۳ دستور کار مرتبط به فعالیت‌ رسانه‌ای صادر کرده که خبرنگاران و این نهادها را محدود می‌کند.

نقض حقوق خبرنگاران و رسانه‌ها در سه‌ونیم سال اخیر حاکمیت طالبان با انتقادات و واکنش‌های گسترده مواجه شده است. نهادهای حامی حقوق خبرنگاران و رسانه‌ها خواستار لغو فرامین محدودکننده طالبان بر رسانه‌ها و تامین حقوق خبرنگاران شده‌اند.

طالبان اما با اغماض از انتقادات و واکنش‌ها، به‌طور فزاینده‌ای دامنه‌ محدودیت‌های رسانه‌ای را وسیع‌تر کرده است.