رئیس اتحادیه کهنه سربازان شوروی: سی‌آی‌ای می‌توانست مانع سقوط حکومت نجیب‌الله شود

فرانتس کلینتسویچ، رئیس اتحادیه کهنه سربازان جنگ شوروی در افغانستان می‌گوید داکتر‌ نجیب‌الله سال ۱۹۹۱ میلادی از سازمان اطلاعات مرکزی امریکا، سی‌آی‌ای، درخواست ۵۰۰ تُن سوخت برای مخازن و موترهای جنگی کرده بود، اما رد شد.

به گفته فرانتس کلینتسویچ، اگر سی‌آی‌ای این درخواست داکتر نجیب‌الله را رد نمی‌کرد، او می‌توانست در برابر طالبان مقاومت کند.

به گزارش خبرگزاری تاس، فرانتس کلینتسویچ گفت: «طالبان سال ۱۹۷۳ میلادی، شش سال قبل از ورود شوروی به افغانستان، توسط استخبارات پاکستان در خاک این کشور پرورش داده شد.»

نیروهای شوروی در ماه جدی ۱۳۵۸ وارد افغانستان شدند و پس از ۹ سال و یک ماه و ۱۸ روز، در ماه دلو ۱۳۶۷ از افغانستان خارج شدند.

فرانتس کلینتسویچ می‌گوید پس از عقب نشینی نیروهای شوروی از افغانستان، ۱۷۹ پایگاه نظامی، ۹۹۰ موتر زرهی جنگی، سه هزار موتر نظامی، ۱۴۲ قطعه توپ، ۴۳ توپخانه موشکی، ۸۲ هزار خمپاره و ۱۷۰۶ هزار نارنجک بجا ماند.

طالبان در سال ۱۳۷۵ به محض ورود به شهر کابل نجیب‌الله و برادرش را از دفتر سازمان ملل بیرون کردند و در چهار راهی آریانا به پایه برق آویختند.

افراسیاب ختک، عضو پیشین سنای پاکستان قبلا گفته بود که طالبان به دستور یک افسر نظامی پاکستان داکتر نجیب‌الله، رئیس‌جمهور‌ سابق افغانستان را کشتند. به گفته وی، طالبان پس از تصرف کابل در سال ۱۳۷۵ در نیمه‌های شب با این افسر پاکستانی به دفتر سازمان ملل رفتند و نجیب‌الله و برادرش را کشتند.