یک مادر و کودکش که در حمله پناهجوی افغان در مونیخ زخمی شده بودند، جان باختند
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/4bbb004d4aa10f0b1f3db1345caef844654ce05e-1200x800.jpg?rect=0,63,1200,675&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
پولیس آلمان اعلام کرد که یک زن ۳۷ ساله و دختر دو سالهاش که اخیرا در حمله یک پناهجوی افغان در شهر مونیخ زخمی شده بودند، روز شنبه جان باختند.
روز پنجشنبه یک پناهجوی ۲۴ ساله افغان با یک موتر به تجمع کارگری در مونیخ حمله کرد که در نتیجه آن ۳۹ نفر زخمی شدند. وضعیت شماری از زخمیها وخیم توصیف شده است.
پیشتر داستان مونیخ گفت که این پناهجوی افغان انگیزه «مذهبی» داشت و هنگام بازداشت فریاد «الله اکبر» سر داد.
به گفته دادستان، مظنون در جریان بازجویی به راندن عمدی موتر بهسوی جمعیت اعتراف کرده است.
دادستانهای دولت فدرال آلمان جمعه، ۲۶ دلو، اعلام کردند که بررسیهای انجامشده نشان میدهد که احتمالا مهاجم افغان در مونیخ با «انگیزه مذهبی» بهطور عمدی مردم را با موتر در مونیخ زیر گرفته است.
این دادستانها به نقل از پولیس به رسانهها گفتند که مظنون هنگام بازداشت شعار دینی «الله اکبر» را تکرار کرده است.
با این حال، مقامهای آلمانی «تروریستی» بودن این حمله را تایید نکردند.
مظنون حمله با موتر کیست؟
رسانههای آلمانی نام این پناهجوی افغان مظنون به حمله مونیخ را فرهاد نوری گزارش دادهاند و او با همین نام در شبکههای اجتماعی نیز حضور دارد.
پیشتر ، یواخیم هرمان، وزیر داخله ایالت بایرن گفت این جوان ۲۴ ساله افغان دارای مدارک معتبر اقامت بوده و اجازه کار نیز داشته است. او گفت: «بر اساس اطلاعات کنونی، اقامت فرد مهاجم تا امروز کاملاً قانونی بوده است.»
![رسانههای آلمانی نام این پناهجوی افغان را فرهاد نوری گزارش دادهاند](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/324f55f1020adff8cbb70b58e83f247feee36aac-1172x1468.jpg?rect=0,92,1172,659&w=1763&h=992&fit=crop&auto=format)
به گفته هرمان، این شهروند افغانستان اواخر سال ۲۰۱۶ به عنوان یک پناهجوی خردسال بدون همراه وارد آلمان شد.
گفته شده درخواست پناهندگی این پناهجو در سال ۲۰۲۰ رد شد و حکومت آلمان خواستار خروج او از این کشور شد. با این حال، مقامهای شهر مونیخ در اکتبر ۲۰۲۱ در پی صدور دستوری، به این پناهجوی افغان مجوز اقامت دادند.
یواخیم هرمان افزود که این پناهجو سپس به مکتب رفت و یک دوره آموزشی حرفهای را گذراند.
به گفته هرمان، او بعدا به عنوان مامور امنیتی فروشگاه، با دو شرکت امنیتی کار میکرد. وزیر داخله ایالت بایرن گفت به همین دلیل «سوءتفاهم» پیش آمد و پیشتر گفته شد که او مظنون به سرقت بوده است.
این مقام آلمانی تصریح کرد که این پناهجوی افغان در پروندههای سرقت از فروشگاهها حضور حضور داشته «اما خودش مظنون نبوده، یک شاهد بوده است.»
نشریه اشپیگل در گزارش خود نوشت که تا هنوز تصمیمی درباره تمدید مجوز اقامت این پناهجوی افغان گرفته نشده بود اما مجوز کنونی او تا اتخاذ تصمیم بعدی، معتبر بوده است.
همزمان، مارکوس زودر، نخستوزیر ایالت بایرن در گفتوگو با رسانههای آلمانی گفته است که به نظر میسد مهاجم حمله روز پنجشنبه سابقه جرمی نداشته است. زودر افزود: «هیچ نشانهای در این زمینه وجود ندارد و او ملزم به ترک کشور نبوده است.»
واکنشها
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در پی این رویداد گفت مهاجم افغان که مردم را با موتر در شهر مونیخ زیر گرفت باید مجازات شود و آلمان را ترک کند. او تاکید کرد که عامل این رویداد نباید به «هیچ نرمشی» از سوی دولت آلمان امیدوار باشد.
اولاف شولتس همچنین افزود: «اگر این رویداد یک حمله بوده باشد، باید تمام ابزارهای تحقق عدالت علیه عاملان احتمالی این رویداد روی دست گرفته شود».
فرانک والتر اشتاین، رئیسجمهور آلمان روز جمعه در دیدار از محل حادثه گفت: «این اقدام وحشیانه ما را حیران و نگران کرده است».
برخی از سیاستمداران و فعالان افغان نیز این رویداد را محکوم کرده و نسبت به پیامدهای آن هشدار دادهاند.
مقامات آلمان میگویند که این حادثه یک «حمله مشکوک» است.
هرچند تحقیقات درباره این حمله تاکنون تکمیل نشده است، اما مقامات آلمان تروریستی بودن این حمله را تاهنوز تایید نکردهاند. کارشناسان میگوید زیر گرفتن مردم توسط این پناهجوی افغان در آستانه انتخابات این کشور، تاثیرات منفی زیادی بر روند پذیرش و زندگی پناهندگان افغان در آلمان میگذارد.