وزیر خارجه روسیه می‌گوید ناامنی در افغانستان بر کشورهای همسایه تاثیر می‌گذارد

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز پنجشنبه ۲۵ دلو در دیدار با سراج‌الدین مهر‌الدین، همتای تاجیکستانی خود در مسکو، از ناامنی در افغانستان اظهار نگرانی کرد. او گفت که وضعیت سخت امنیتی در افغانستان پیامدهایی برای کشورهای همسایه دارد.

سرگئی لاوروف به طور مشخص از روسیه و تاجیکستان نام برد که ممکن است از ناامنی در افغانستان متاثر شوند.

در این دیدار ضمیر کابلوف، نماینده رئیس‌جمهور روسیه در امور افغانستان نیز حضور داشت.

به گزارش راشاتودی، وزیر خارجه روسیه به همتای تاجیکستانی خود گفت: «واضح است که وضعیت در این کشور [افغانستان] همچنان دشوار است و این امر در همسایگانش، کشورهای آسیای مرکزی، از جمله تاجیکستان، طنین انداز می‌شود.»

او تاکید کرد که به نفع روسیه و تاجیکستان است تا کار در چارچوب ساختارهای چندجانبه برای امنیت منطقه ادامه داشته باشد.

آقای لاوروف خبر داد که مسکو و دوشنبه برای بهبود کارایی پایگاه نظامی ۲۰۱ روسیه در تاجیکستان با یکدیگر همکاری می‌کنند.

پایگاه نظامی ۲۰۱ روسیه در تاجیکستان، یکی از بزرگ‌ترین مراکز نظامی روسیه در خارج از این کشور است.

نگرانی وزیر خارجه روسیه از ناامنی در افغانستان در حالی بیان شده که حملات انتحاری در این کشور افزایش یافته است.

در یکی از آخرین موارد، صبح پنجشنبه ۲۵ دلو به وزارت شهرسازی طالبان در کابل یک حمله انتحاری شد. دو منبع معتبر در کابل به افغانستان اینترنشنال تائید کردند که ارسلا خروتی، معین مالی و اداری وزارت شهرسازی و مسکن طالبان، در این حمله زخمی شده است.

پیش از آن هم یک حمله انتحاری در ولایت قندوز رخ داد. روز سه‌شنبه ۲۳ دلو، یک مهاجم انتحاری مواد منفجره همراه خود را در مقابل دفتر کابل‌بانک در قندوز، جایی که کارمندان دولت و نظامیان طالبان در انتظار دریافت معاش بودند، منفجر کرد.

خلیل‌الرحمان حقانی نیز در ۲۱ قوس ۱۴۰۳ در یک حمله انتحاری در ساختمان وزارت مهاجرین در کابل کشته شد. گروه داعش مسئولیت این حملات را بر عهده گرفته است.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل روز دوشنبه ۲۲ دلو در نشست شورای امنیت گفت که افزایش فعالیت داعش خراسان در افغانستان تصادفی و بدون ریشه نیست. او تاکید کرد که جامعه جهانی درباره دسترسی گروه‌های تروریستی مانند داعش، به سلاح‌های امریکایی باقی مانده در افغانستان توجه لازم نکرده است.

واسیلی نبنزیا با اشاره به افزایش فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان گفت: «ما نمی‌توانیم وضعیت افغانستان را نادیده بگیریم.»