زلنسکی می‌گوید توافق صلح امریکا و روسیه بدون حضور اوکراین را نخواهد پذیرفت

ولودیمیر زلنسکی،‌ رئیس‌جمهور اوکراین روز پنجشنبه گفت که هر نوع توافق دوجانبه‌ مسکو و واشنگتن در مورد سرنوشت اوکراین که بدون حضور کی‌یف حاصل شود، نخواهد پذیرفت. زلنسکی از اروپا خواست در مذاکرات برای پایان دادن به جنگ در اوکراین سهم بگیرد.

رئیس‌جمهور اوکراین این اظهارات را در یک نیروگاه اتمی در مسیر خود به کنفرانس امنیتی مونیخ و یک روز پس از آن مطرح کرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا از گفت‌وگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و زلنسکی و آغاز مذاکرات درباره پایان جنگ در اوکراین خبر داد.

زلنسکی به خبرنگاران گفت: «ما به عنوان یک کشور مستقل به سادگی نمی‌توانیم هیچ توافقی را که بدون حضور ما حاصل شود، بپذیریم.»

در همین حال، وزیر دفاع اوکراین نیز به مسئول سیاست خارجی اروپا گفته است که اوکراین توافق در مورد از دست دادن مناطق تحت اشغال روسیه را نخواهد پذیرفت.

کاجا کالاس روز پنجشنبه در شبکه اکس نوشت: «عمروف به من اطمینان داد که اوکراینی‌ها قاطعانه ایستاده‌اند و از آزادی و سرزمین خود دست نخواهند کشید.»

او افزود: «اروپا نیز قاطع خواهد ماند و به حمایت از اوکراین در مبارزه‌اش[با روسیه] ادامه خواهد داد.»

تماس ترامپ با پوتین و اظهارات وزیر دفاع ترامپ مبنی بر اینکه کی‌یف نمی‌تواند به ناتو بپیوندد و بازگشت اوکراین به مرزهای قبل از سال ۲۰۱۴ غیرواقع‌بینانه است، زنگ هشدار را در اروپا به صدا در آورده است. مقام‌های اروپایی و اوکراینی نگران اند که کاخ سفید ممکن است بخواهد بدون آنها با روسیه توافق کند.

زلنسکی گفت نباید گذاشت مذاکرات آن طور که پوتین می‌خواهد بدون حضور اوکراین و تنها با امریکا پیش برود. او افزود که بهتر است امریکا و اوکراین پیش از گفت‌وگو با روسیه، برنامه پایان دادن به جنگ را تهیه کنند.

زلنسکی سعی دارد پیش از ملاقات ترامپ با پوتین خود او با ترامپ ملاقات کند. ترامپ روز چهارشنبه گفت که انتظار دارد پوتین را در آینده و احتمالا در عربستان سعودی ببیند.

کاخ کرملین نیز روز چهارشنبه گفت که پوتین ترامپ را برای گفت‌وگو درباره جنگ اوکراین به مسکو دعوت کرده است.