ترامپ از توافق با پوتین برای آغاز سریع مذاکرات درباره جنگ اوکراین خبر داد

دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا می‌گوید که در تماس با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه آنها توافق کردند که مذاکرات درباره جنگ اوکراین «فورا» آغاز شود. کرملین هم اعلام کرد که پوتین به ترامپ گفته است که یک «توافق بلندمدت» برای حل مناقشه اوکراین از طریق مذاکرات صلح امکان‌پذیر است.

ترامپ در شبکه اجتماعی «تروث سوشیال» گفت که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین را در جریان گفت‌وگوی خود قرار خواهد داد.

رئیس‌جمهور امریکا گفت که گفت‌وگوی تلفنی «طولانی و خیلی سازنده‌ای» با پوتین داشته است. او در یادداشت خود افزود که آن‌ها درباره اوکراین، خاورمیانه و همچنین هوش مصنوعی صحبت کرده‌اند.

ترامپ گفت که هر دو طرف توافق کردند که «کشته شدن میلیون‌ها نفر در جنگ روسیه و اوکراین را متوقف کنیم.»

رئیس‌جمهور امریکا همچنین گفت که او و پوتین پذیرفتند که همکاری نزدیکی داشته باشند، از جمله دیدارهای متقابل از کشورهای یکدیگر داشته باشند.

ترامپ افزود: «ما همچنین موافقت کردیم که تیم‌های ما فورا مذاکرات را آغاز کنند و با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین تماس می‌گیریم تا او را از گفت‌وگوی مان مطلع کنیم.»

ترامپ در ادامه گفت که به تیمی به ریاست مارکو روبیو، وزیر خارجه دستور داده تا مذاکرات را رهبری کند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که پیت هگست، وزیر دفاع ترامپ روز چهارشنبه در مقر ناتو در بروکسل گفت که اوکراین نباید انتظار پس گرفتن مناطقش و عضویت در ناتو را داشته باشد.

او گفت که حکومت ترامپ عضویت اوکراین در ناتو را به عنوان بخشی از راه حل جنگ بین اوکراین و روسیه نمی‌بیند. او افزود که تعقیب این هدف «توهمی» تنها باعث طولانی شدن جنگ و رنج بیشتر مردم می‌شود.