نماینده سرشناس کانگرس از ترامپ خواست فرمان تعلیق پذیرش پناهجویان افغان را لغو کند

مایکل مکال، رئیس پیشین کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا، از دونالد ترامپ خواست تا تعلیق برنامه‌های پذیرش پناهجویان افغانی را لغو کند که با حکومت امریکا در افغانستان کار می‌کردند. او از ترامپ خواست که به این همکاران پیشین افغان در امریکا اسکان دهد.

ماه گذشته، ترامپ با امضای یک فرمان اجرایی، برنامه پذیرش پناهجویان در ایالات متحده را متوقف کرد و روند بررسی درخواست‌های پناهجویی را در تمام انواع ویزاها به حالت تعلیق درآورد.

هرچند افغان‌های متحد امریکا می‌توانند برای ویزای مهاجرتی ویژه (اس‌آی‌وی) درخواست دهند، اما این برنامه نیز تحت تاثیر فرمان اجرایی دیگر ترامپ که کمک‌های خارجی را متوقف کرده، قرار گرفته است.

مکال در گفت‌وگو با شبکه «سی‌بی‌اس» نسبت به وضعیت بحرانی بسیاری از پناهجویان افغان ابراز نگرانی کرد. او گفت که رها کردن همکاران پیشن حکومت امریکا در افغانستان مشکلی است که واشنگتن باید برای حل آن اقدام کند.

او افزود: «ما به آن‌ها قول داده‌ایم که به‌دلیل همکاری با نیروهای نظامی ما در افغانستان، از آن‌ها محافظت کنیم. این افراد مترجمانی بودند که در کنار سربازان ما حضور داشتند. آن‌ها ویزای مهاجرت ویژه دارند و به نظر من باید بتوانند از طریق این برنامه به مسیر خود ادامه دهند.»

مکال همچنین تاکید کرد که این متقاضیان قبلا «تحت بررسی امنیتی قرار گرفته‌اند» و هشدار داد که اگر امریکا به تعهد خود عمل نکند، «در درگیری‌های آینده، هیچ‌کس به ما اعتماد نخواهد کرد.»

بر اساس فرمان ترامپ، پروازهای اسکان مجدد که برای ماه‌های جنوری تا اپریل برنامه‌ریزی شده بودند، لغو شده‌اند و حدود ۲ هزار نفر در پاکستان در وضعیت بلاتکلیفی قرار گرفته‌اند.

بحث درباره اسکان مجدد افغان‌ها به دنبال آن مطرح شد که ترامپ از پناهندگی دادن به سفیدپوستان آفریقای جنوبی به دلیل آنچه او تبعیض حکومت این کشور علیه این اقلیت سفیدپوست خواند، حمایت کرد.

این تصمیم ترامپ با انتقاد برخی از کارشناسان سیاست خارجی و قانون‌گذاران مواجه شده است، زیرا آن‌ها معتقدند افغان‌هایی که در انتظار اسکان مجدد هستند، جان خود را برای کمک به امریکا در افغانستان به خطر انداختند.

اسکات پیترز، نماینده دموکرات از کالیفرنیا، روز شنبه در صفحه اکس خود نوشت: «چرا ما همچنان هزاران افغان بررسی‌شده را که در کنار ما علیه طالبان جنگیدند، در خارج از کشور سرگردان می‌کنیم، اما در عوض به افرادی که پناهنده نیستند، وضعیت پناهندگی می‌دهیم؟»

او گفت: «رها کردن متحدان افغان ما، خانواده‌های اعضای فعال نیروهای نظامی را در معرض خطر قرار می‌دهد، اعتماد جهانی به ارتش ما را خدشه‌دار می‌کند و دشمنان ما را جسورتر می‌کند.»

جیسون کندر، یکی از کهنه‌سربازان امریکایی نیز در توییتی نوشت: «متحدان افغان که جان خود را برای امریکا به خطر انداختند، باید در افغانستان پنهان شوند، اما سفیدپوستان آفریقای جنوبی می‌توانند به عنوان پناهنده به اینجا بیایند. این اقدام آشکارا مضحک است.»

مقام‌های حکومت جدید امریکا باور دارند که سوابق پناهجویان افغان همکار پیشین امریکا به درستی بررسی نشده اند و بعضی از آنان که قبلا وارد امریکا شده اند، تهدیدی برای این کشور اند. جی دی ونس، معاون ترامپ در مصاحبه‌ای به قضیه مهاجر افغان در نیواورلینز اشاره کرد که به ظن بیعت به داعش و برنامه ریزی برای حملات تروریستی بازداشت شده است.