وجود ویروس فلج کودکان در نمونههای جمعآوریشده از ۲۱ روستا در پاکستان
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/95e1d1d17e31a771605db603bf4e3c460affb325-1200x800.jpg?rect=0,63,1200,675&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
مقامات صحی پاکستان اعلام کردهاند که نمونههای محیطی از ۲۱ منطقه در سراسر این کشور نشاندهندۀ وجود ویروس وحشی پولیو نوع ۱ است. این یافتهها نگرانیها را در مورد گسترش این بیماری و تأثیر آن بر تلاشهای ریشهکنی افزایش داده است.
این نمونهها در مؤسسۀ ملی صحت پاکستان (NIH) از ۲۱ روستا در مناطق مختلف پاکستان از جمله مظفرآباد، دیره بگتی، اسلامآباد، لاهور، ملتان کراچی شرقی، چارسده و پشاور جمعآوری شده است.
هفتۀ گذشته نیز نمونههای محیطی از ۲۶ منطقه دیگر نیز نتیجۀ مثبت برای ویروس پولیو نوع ۱ نشان داده بود.
به گفتۀ مقامات صحی پاکستان، این کشور با افزایش چشمگیر موارد ویروس وحشی پولیو روبهرو است.
با وجود تلاشهای جهانی برای ریشهکنی این ویروس در پاکستان چالشهایی مانند مشکلات امنیتی، تردید در مورد واکسیناسیون و اطلاعات نادرست، روند مبارزه با این بیماری را کند کرده است.
در سال گذشته میلادی ۷۳ مورد ابتلا به این بیماری در پاکستان گزارش شد که از این میان، ۲۷ مورد در بلوچستان، ۲۲ مورد در خیبر پختونخوا، ۲۲ مورد در سند و یک مورد در پنجاب و اسلامآباد ثبت شده بود.
پس از افزایش نگرانکنندۀ این بیماری در پاکستان، مقامات صحی جهان هشدار دادهاند که این وضعیت ممکن است دستاوردهای چندین دهه تلاش برای ریشهکنی پولیو را از بین ببرد.
اولین کمپاین سراسری واکسیناسیون پولیو در سال جاری در پاکستان که اوایل همین هفته آغاز شده بود، فردا به پایان میرسد.