قاضی امریکایی از اجرای طرح ترامپ برای مرخصی اجباری هزاران کارمند یواس‌اید جلوگیری کرد

یک قاضی منطقه‌ای ایالات متحده طرح رئیس‌جمهور دونالد ترامپ، برای برچیدن سازمان توسعه بین‌المللی ایالات متحده (یواس‌اید) را محکوم کرد و دستور توقف موقت مرخصی کارمندان این سازمان را صادر کرد. قاضی گفت مرخصی اجباری کارمندان یواس‌اید، خانواده‌ها را در معرض بار مالی سنگینی قرار می‌دهد.

کارل نیکولز، قاضی منصوب‌شده توسط دونالد ترامپ، روز جمعه، ۱۹ دلو دستور داد که کارمندان سازمان توسعه بین‌المللی ایالات متحده (یواس‌اید) که قبلاً رئیس‌جمهور آن‌ها را به مرخصی اجباری فرستاده بود، به کار بازگردند.

این قاضی امریکایی استدلال کرد که مهلت ۳۰ روزه برای بازگشت کارمندان یواس‌اید به ایالات متحده غیرعملی و پرهزینه است. او افزود که بسیاری از این کارمندان که سال‌ها در خارج از افغانستان مشغول به کار بوده‌اند، خانه‌ای برای بازگشت در امریکا ندارند.

کارل نیکولز همچنین اظهار داشت که این کارمندان در پی دستور ترامپ برای تعلیق فعالیت‌های یواس‌اید، مجبور به بیرون کردن کودکان خود از مدارس در نیمه سال تحصیلی و تحمل هزینه‌های سنگینی هستند.

این قاضی تأکید کرد که حکم او به معنای رد کامل طرح رئیس‌جمهور برای برچیدن این سازمان نیست و جلسات قضائی بیشتری برای رسیدگی به شکایات کارمندان یواس‌اید لازم است.

دولت ترامپ در ۱۷ دلو اعلام کرد که تمامی کارکنان مستقیم آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده را به مرخصی می‌فرستد و تنها تعداد محدودی از کارکنان مسئول وظایف حیاتی، رهبری اصلی و برنامه‌های خاص از این دستور مستثنی خواهند بود.

گزارش‌ها حاکی از آن است که پس از دستور ترامپ برای تعلیق کار یواس‌اید، از میان بیش از ۱۰ هزار کارمند این سازمان، تنها ۲۹۴ نفر به کار خود ادامه خواهند داد و بقیه اخراج شده‌اند.

این دستور با واکنش‌های گسترده‌ای از سوی سیاستمداران امریکایی مواجه شد. دموکرات‌ها این تصمیم را «غیرقانونی» خوانده و تأکید کردند که یواس‌اید طبق مصوبه کانگرس تأسیس شده و هرگونه تغییر در ساختار آن نیازمند تأیید پارلمان است.