رئیسجمهور اوکراین میگوید سربازان کوریای شمالی بار دیگر به خط مقدم نبرد بازگشتهاند
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/99b9e1dc9fe813c7349519aa99f9ddcfb9e2176d-992x558.jpg?w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین اعلام کرد که سربازان کوریای شمالی بار دیگر به خط مقدم در منطقه کورسک روسیه بازگشتهاند. این در حالی است که پیشتر گزارشهایی منتشر شده بود مبنی بر اینکه نیروهای کوریای شمالی به دلیل تلفات سنگین از جبهه خارج شدهاند.
بر اساس اطلاعات سرویسهای اطلاعاتی کوریای جنوبی، بیش از ۱۰ هزار سرباز از کوریای شمالی سال گذشته برای کمک به روسیه در نبرد علیه اوکراین به منطقه مرزی اعزام شدند.
یک سخنگوی ارتش اوکراین هفته گذشته به خبرگزاری فرانسه گفت که کییف به مدت سه هفته هیچ فعالیت یا درگیری با نیروهای کوریای شمالی مشاهده نکرده است.
زلنسکی در سخنرانی روز جمعه خود گفت: «در مناطق عملیاتی کورسک حملات جدیدی صورت گرفته است. ارتش روسیه و سربازان کوریای شمالی دوباره به میدان نبرد آورده شدهاند.»
رئیسجمهور اوکراین بدون ارائه آمار مشخصی اعلام کرد که «تعداد قابل توجهی» از نیروهای دشمن نابود شدهاند.
شش ماه پیش، کییف دهها منطقه مرزی را در حمله خود به کورسک تصرف کرد، که برای نخستین بار از زمان جنگ جهانی دوم بود که یک ارتش خارجی وارد خاک روسیه شد.
استقرار نیروهای کوریای شمالی قرار بود ارتش روسیه را تقویت کرده و به آنها در بیرون راندن نیروهای اوکراینی کمک کند، اما اوکراین همچنان بخشهایی از خاک روسیه را تحت کنترول خود دارد، که زلنسکی آن را بهعنوان یک امتیاز برای مذاکرات احتمالی آینده با مسکو میبیند.
علاوه بر این، مقامات اوکراینی پیشتر گفتند که فرانسه و هالند به کییف جتهای جنگنده تحویل دادهاند. به گفته وزیر دفاع اوکراین، این جنگندههای مدرن به زودی ماموریتهای رزمی را علیه روسیه آغاز خواهند کرد.
بازگشت سربازان کوریای شمالی به خط مقدم نبرد و افزایش کمکهای تسلیحاتی غرب به اوکراین در حالی تسریع شده است که ترامپ بر ختم جنگ بین اوکراین و روسیه تأکید کرده است.
بلومبرگ روز گذشته به نقل از منابع آگاه گزارش داد که متحدان امریکا انتظار دارند حکومت دونالد ترامپ طرح خود را برای پایان دادن به مناقشه اوکراین هفته آینده در کنفرانس امنیتی مونیخ ارائه کند.
در همینحال، کییف نیز موافقت خود را برای گفتوگو با مسکو به منظور پایان دادن به جنگ اعلام کرده است، اما این مذاکرات را مشروط به حضور امریکا و اتحادیه اروپا در این روند دانسته است.