تعلیق کمکهای امریکا بحران انسانی را در سراسر جهان تشدید کرده است
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/f2c0020feb3a8f8067eadbdf8d361e5105530e47-1600x1066.jpg?rect=0,83,1600,900&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
تعلیق کمکهای خارجی امریکا بحران انسانی را در کنیا در افریقا، میانمار در شرق و بنگلادش در جنوب آسیا عمیقتر کرده است.
در غانا و کنیا، پشهکشها و حشرهکشها در انبارها باقی ماندهاند زیرا مقامات امریکایی هنوز مجوز کمپینهای فوری مبارزه با مالاریا را صادر نکردهاند.
طالبان نیز اعلام کرده است به دلیل تعلیق کمکهای امریکا فعالیت حدود پنجاه موسسه متوقف شده است.
در هائیتی، گروهی که به درمان بیماران مبتلا به ایدز میپردازد، منتظر مجوز امریکا برای توزیع داروهایی است که از انتقال بیماری به نوزادان جلوگیری میکند.
در میانمار، که با بحران قحطی مواجه است و امریکا بزرگترین کمککننده آن محسوب میشود، یک کارمند سازمانهای بشردوستانه وضعیت را «هرج و مرج» توصیف کرده است.
امدادرسانها و کارکنان سازمان ملل به رویترز گفتهاند توقف گسترده کمکهای خارجی توسط دونالد ترامپ باعث توقف برنامههای حیاتی در سراسر جهان شده است. امدادرسانها تلاش میکنند معافیتهایی از دولت امریکا برای ادامه فعالیتهایشان دریافت کنند.
پس از فرمان ترامپ در ۲۰ جنوری مبنی بر تعلیق ۹۰ روزه کمکها، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا، معافیتهایی را برای آنچه «کمکهای بشردوستانه نجاتبخش» نامید، صادر کرد که شامل «داروهای حیاتی، خدمات پزشکی، غذا، پناهگاه و کمکهای معیشتی» میشود.
با این حال، کارکنان امدادی و مقامات سازمان ملل اعلام کردهاند که این معافیتها بهجای حل بحران موجب سردرگمی بیشتری شده است. آنها ابراز نگرانی کردهاند که ممکن است این کمکها بهطور کامل قطع شود.
بسیاری از سازمانها به دلیل اینکه نمیدانند کدام برنامهها واجد شرایط معافیت هستند، فعالیتهایشان را متوقف کردهاند. روابط نهادهای امدادرسان با مقامات امریکایی قطع شده است؛ زیرا برخی اخراج شدهاند و شماری هم اجازه صحبت ندارند.
در میانمار، کارکنان امدادی به رویترز گفتند که هنوز نمیدانند آیا توزیع مواد غذایی با بودجه ایالات متحده تحت معافیت قرار دارد یا نه. این کشور به دلیل بلایای طبیعی و جنگ داخلی با بحران شدید غذایی مواجه است. طبق گزارش سازمان ملل، حدود دو میلیون نفر در آستانه قحطی قرار دارند.
در بنگلادش نیز پناهجویان روهینگیا، که در اردوگاهها زندگی میکنند، از توقف کمکها آسیب دیدهاند. امریکا حدود ۵۵ درصد از کمکهای مالی به بیش از یک میلیون پناهجوی روهینگیا را تأمین میکند.
یک مقام سازمان ملل در بنگلادش گفت که تلاش او برای شفافسازی درباره برنامههایی که میتوانند ادامه پیدا کنند بینتیجه بوده زیرا همتایان امریکایی به تلفنها پاسخ نمیدهند.
در افریقا نیز کارگران بشردوستانه قرار بود در این ماه کمپینهای سمپاشی ضد مالاریا را در غنا و کنیا آغاز کنند، پیش از آنکه جمعیت پشهها در فصل باران افزایش یابد، اما این کمپینها به تعویق افتاده است.
هنوز مشخص نیست که ترامپ پس از پایان مهلت سهماهه چه تصمیمی درباره این کمکها خواهد گرفت. اما طرح حذف اداره توسعه بینالمللی امریکا و ادغام آن با وزارت خارجه نشان میدهد که ترامپ تمایلی به ادامه پرداخت میلیاردها دالر کمک بشردوستانه در سراسر جهان ندارد.