ترامپ دسترسی جو بایدن به اطلاعات محرمانه را لغو کرد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا با لغو دسترسی‌های امنیتی جو بایدن، از قطع دسترسی رئیس‌جمهور پیشین امریکا به اطلاعات محرمانه خبر داد. ترامپ در پستی در تروث سوشال با اشاره به فرمان اجرایی خود برای قطع دسترسی جو بایدن به اطلاعات محرمانه نوشت: «جو تو اخراجی»

ترامپ با اشاره به اینکه دسترسی به اطلاعات محرمانه، امتیازی است که به روسای جمهوری پیشین داده می‌شود، نوشت جو بایدن در سال ۲۰۲۱ با لغو دسترسی او به اطلاعات محرمانه، سابقه جلوگیری از این دسترسی را برای روسای جمهوری ایجاد کرد.

او در ادامه با یادآوری گزارش رابرت هور، بازپرس ویژه، از وضعیت سلامی جو بایدن نوشته بایدن از «ضعف حافظه رنج می‌برد و حتی در اوج توانایی‌هایش هم نمی‌شد اطلاعات حساس را به او سپرد. من همیشه از امنیت ملی‌مان محافظت خواهم کرد.»

ترامپ به لحاظ قانونی حق دارد دسترسی بایدن به گزارش‌ها را پایان دهد، زیرا تصمیم درباره ادامه دسترسی یک رئیس‌جمهور پیشین به اطلاعات طبقه‌بندی‌شده بر عهده رئیس‌جمهور وقت است.

گزارش بازپرس از وضعیت بایدن

رابرت هور موضوع نحوه برخورد بایدن با اسناد طبقه‌بندی‌شده را بررسی کرد و به این نتیجه رسید که مطرح کردن اتهام کیفری لزومی ندارد، اما با بیانی انتقادی، شیوه دسترسی بایدن به اسناد دولتی حساس را نکوهش کرد.

در گزارش او آمده بود که حافظه بایدن «مبهم»، «گیج‌کننده»، «مختل»، «ضعیف» و با «محدودیت‌های قابل توجه» است. همچنین گفته شد او قادر نبود رویدادهای مهم زندگی شخصی خود، مانند زمان درگذشت پسرش بو یا زمانی که در سمت معاون رئیس‌جمهور خدمت می‌کرد، به‌یاد آورد.

بایدن، که از زمان ترک پست ریاست‌جمهوری خود در ماه گذشته کمتر در انظار عمومی دیده شده، هنوز به این اظهارات واکنش نشان نداده است.

در سال ۲۰۲۱، بایدن جلوی دسترسی ترامپ به گزارش‌های اطلاعاتی طبقه‌بندی‌شده را گرفت. این نخستین بار بود که یک رئیس‌جمهور سابق از چنین دسترسی‌ که به‌طور سنتی به او داده می‌شود، محروم می‌شد.

او این اقدام را با اشاره به «رفتار غیرقابل پیش‌بینی» ترامپ توجیه کرد و در مصاحبه با شبکه سی‌بی‌اس گفت: «چه ارزشی دارد که او را در جریان گزارش‌های اطلاعاتی قرار دهیم؟ تاثیر او چیست جز اینکه ممکن است یکباره چیزی را لو بدهد؟»

تور انتقا‌م‌جویی از رقبا و مخالفین

آسوشیتدپرس در گزارشی نوشته این اقدام ترامپ، تازه‌ترین گام در «تور انتقام‌جویی» است که او در جریان کارزار انتخاباتی خود وعده‌اش را داده بود.

ترامپ از زمانی که دوباره به دفتر ریاست‌جمهوری بازگشته، اقداماتی را برای لغو مجوزهای امنیتی و محافظت از سایر مقام‌های عالی‌رتبه مرتبط با دولت بایدن هم انجام داده است.

هفته گذشته، پنتاگون تیم حفاظت امنیتی جنرال بازنشسته مارک میلی، رئیس پیشین ستاد مشترک نیروهای مسلح را لغو و مجوز امنیتی‌اش را معلق کرد. او از منتقدان سرسخت ترامپ به شمار می‌رود.

پیت هگست، وزیر دفاع جدید امریکا همچنین دستور داده است که «عملکرد» میلی مورد بررسی قرار گیرد و درجه نظامی او بازنگری شود.

ترامپ همچنین حفاظت امنیتی آنتونی فائوچی، مشاور ارشد پیشین پزشکی رئیس‌جمهور را که هدایت واکنش ایالات متحده به کووید-۱۹ را بر عهده داشت، لغو کرده است.

او همچنین محافظان امنیتی منصوب‌شده برای مقام‌های سابق دولتی منتقد خود را نیز لغو کرده است، از جمله محافظان مایک پمپئو، وزیر خارجه پیشین خودش، که با تهدیدهایی از جانب ایران روبه‌روست را لغو کرد.

ترامپ در آن زمان گفت این تصمیم «کاملا عادی» است و نمی‌توان به همه افرادی که زمانی برای دولت کار کرده‌اند، تا پایان عمر حفاظت امنیتی اعطا کرد.

رئیس‌جمهور همچنین دستور داده است مجوز امنیتی ده‌ها مقام سابق اطلاعاتی، از جمله دو مدیر پیشین سازمان سیا، لغو شود.

این افراد در سال ۲۰۲۰ نامه‌ای را امضا کردند که در آن به‌طور ضمنی گزارش‌ها درباره لپ‌تاپی متعلق به هانتر بایدن، پسر جو بایدن، را یک «فریب روسی» دانسته بودند.

اما این رایانه، که محتوای آن حاوی جزئیات ناخوشایندی از زندگی خصوصی هانتر بود و پرسش‌هایی را درباره معاملات تجاری او برانگیخت، واقعی از کار درآمد.