اختصاصی

دومین نشست روند گفتمان ملی در استانبول برگزار می‌شود

دومین نشست «روند گفتمان ملی» درباره یک نقشه سیاسی برای برون رفت از اوضاع کنونی، در استانبول برگزار می‌شود. مجمع گفتمان ملی میزبان این نشست در روزهای شنبه و یکشنبه ۲۰ و ۲۱ دلو است.

مجمع گفتمان ملی میزبان این نشست است. طبق اطلاعاتی که به افغانستان اینترنشنال رسیده، این مجمع از نمایندگان طالبان، احزاب سیاسی، جامعه مدنی و زنان برای حضور در این نشست دعوت کرده‌ است.

پسران کریم خلیلی و محمد محقق، نماینده صلاح‌الدین ربانی، نماینده شورای حرکت اسلامی، فرزند گلدبین حکمتیار، فرخنده زهرا نادری و ارشاد حسین از جمله کسانی‌اند که در نشست دوم حضور خواهند داشت.

از شماری از خبرنگاران برای شرکت در این نشست دعوت شده است، اما مجمع گفتمان ملی گفته طبق سیاستی که پیش گرفته شده، هیچ خبر و گزارشی نباید از این نشست رسانه‌ای شود.

منابع می‌گویند این نشست همانند دور اول، پشت درهای بسته برگزار خواهد شد.

نخستین نشست مجمع گفتمان ملی در ماه عقرب سال جاری با حضور ۷۰ نفر از نمایندگان گروه‌ها، اقوام و اقشار سیاسی برگزار شد. نمایندگان طالبان و شماری از جریان‌ها و رهبران سیاسی، از حضور در نشست خودداری کردند. هنوز روشن نیست که آیا طالبان در دومین نشست مجمع گفتمان ملی شرکت می‌کند یا خیر.

شرکت‌کنندگان در نشست نخست، بر ضرورت آغاز پروسه شفاف گفت‌وگوهای بین‌الافغانی تاکید کرده بودند.

مجمع گفتمان ملی می‌گوید ۳۵ عضو دائم دارد و گفته است که هر سه ماه نشستی را برگزار می‌کند تا فرهنگ گفتمان ترویج شود.

این مجمع می‌گوید هدف اصلی گفتمان ملی، ایجاد فضا برای گفت‌وگوی سازنده بین شهروندان افغانستان مقیم داخل و خارج کشور و تقویت اعتماد ملی برای مقابله با چالش‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است.

این مجمع گفته فعالیت‌اش را در سال ۲۰۲۲ با ابتکار و مالکیت جمعی از شخصیت‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور آغاز کرده است. این مجمع با ساختار شورایی فعالیت می‌کند و ریاست آن دوره‌ای است.

بابر فرهمند، مهدی حسینی، مصطفی مستور، حکمت خلیل کرزی و ادریس زمان، از چهره‌های شاخص رهبری این مجمع‌اند.