نخست‌وزیر اسرائیل: فلسطینی‌ها بروند در عربستان کشور مستقل تشکیل دهند

نخست‌وزیر اسرائیل روز پنجشنبه گفت که عربستان سعودی زمین کافی برای ایجاد یک کشور فلسطینی دارد. بنیامین نتانیاهو تأکید کرد: «سعودی‌ها می‌توانند یک دولت فلسطینی را در عربستان ایجاد کنند، زیرا آن‌ها زمین‌های زیادی دارند.»

اخیرا دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا در یک کنفرانس خبری با نتانیاهو، ایده «مالکیت بلندمدت» غزه توسط امریکا را مطرح کرد. او پیشنهاد داد که بیش از یک میلیون نفر از ساکنان غزه به کشورهای عربی دیگر منتقل شوند و امریکا این باریکه را به یک منطقه تجاری و مسکونی تبدیل کند.
این سخنان با استقبال برخی مقامات اسرائیلی و مخالفت بسیاری از کشورها از جمله عربستان سعودی مواجه شد.

مخالفت نتانیاهو با ایجاد کشور فلسطین
نتانیاهو روز پنجشنبه، ۱۸ دلو در مصاحبه با کانال ۱۴ اسرائیل، درباره ایجاد کشور فلسطین به عنوان شرط عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای عربی گفت: «هرگز توافقی که امنیت اسرائیل را به خطر بیندازد، نخواهد پذیرفت.»
او در ادامه گفت: «به‌ویژه یک دولت فلسطینی. بعد از هفتم اکتبر؟ می‌دانید این یعنی چه؟ یک دولت فلسطینی وجود داشت، نامش غزه بود. غزه، تحت رهبری حماس، یک دولت فلسطینی بود و ببینید چه شد – بزرگ‌ترین کشتار یهودیان پس از هولوکاست.»

تصرف غزه توسط امریکا

ترامپ گفته ایالات متحده «مالک» غزه خواهد بود و مسئولیت خنثی‌سازی تمام بمب‌های منفجرنشده و سایر سلاح‌های خطرناک موجود در این منطقه را خواهد گرفت.

رئیس‌جمهور امریکا افزود: «ما آن منطقه را تصرف می‌کنیم و آن‌جا را توسعه خواهیم داد. هزاران شغل ایجاد خواهیم کرد و این منطقه به چیزی تبدیل خواهد شد که کل خاورمیانه بتواند به آن افتخار کند.»

واکنش‌های بین‌المللی به اظهارات ترامپ
سخنان ترامپ مبنی بر جابجایی ساکنان غزه به دیگر کشورها با واکنش گسترده‌ای در سطح بین‌المللی روبه‌رو شد.

دبیرکل سازمان ملل گفت که باید از پاکسازی قومی در غزه اجتناب شود و راه‌حل‌های آینده غزه نباید وضعیت را از آنچه که هست، بدتر کند.
روسیه، چین و آلمان نیز به این پیشنهاد واکنش نشان داده و هشدار دادند که چنین طرحی می‌تواند موجب «رنج و نفرت جدید» شود.
عربستان سعودی به عنوان یک قدرت منطقه‌ای، این پیشنهاد را کاملاً رد کرد. عربستان سعودی اعلام کرد که موضع این کشور در قبال تشکیل دولت فلسطین، تزلزل‌ناپذیر و غیر قابل مذاکره است.
ملک عبدالله، پادشاه اردن، نیز تأکید کرد که با هرگونه تلاش برای الحاق سرزمین‌های فلسطینی و آواره کردن ساکنان غزه مخالف است.
در مقابل، نخست‌وزیر و وزیر دفاع اسرائیل از طرح ترامپ استقبال کردند. وزیر دفاع اسرائیل در مصاحبه‌ای با کانال ۱۲ اسرائیل، از طرح پیشنهادی ترامپ حمایت کرد و گفت: «من از طرح جسورانه رئیس‌جمهور ترامپ استقبال می‌کنم. ساکنان غزه باید آزادی خروج و مهاجرت داشته باشند، همان‌طور که این امر در سراسر جهان یک قاعده است.»

رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که وزیر دفاع این کشور به ارتش اسرائیل دستور داده است که طرحی را برای «خروج داوطلبانه» ساکنان غزه تدوین کند.

آینده نامشخص غزه

سرنوشت غزه و فلسطینی‌های این منطقه همچنان به یکی از چالش‌های بزرگ دیپلوماتیک در سطح بین‌المللی تبدیل شده است. در حالی که اسرائیل به دنبال تغییرات اساسی در وضعیت غزه است، فلسطینیان و بسیاری از کشورها بر حق حاکمیت فلسطین تأکید دارند.