دولت ترامپ کارمندان آژانس توسعه بینالمللی امریکا را به مرخصی میفرستد
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/75298232269a098e8ddf8152031f90764f461904-640x427.jpg?rect=0,34,640,360&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
دولت ترامپ روز سهشنبه اعلام کرد که تمامی کارکنان مستقیم آژانس توسعه بینالمللی امریکا را به مرخصی میفرستد و فقط شمار معدودی از کارکنان مسئول وظایف حیاتی، رهبری اصلی و برنامههای خاص تعیینشده از این دستور مستثنی خواهند بود.
طبق این دستور، کارکنان مستقر در خارج از کشور باید ظرف ۳۰ روز به امریکا بازگردند.
این تغییرات عمده در آژانس توسعه بینالمللی امریکا که بیش از ۱۰ هزار کارمند دارد، در حالی صورت میگیرد که دولت ترامپ در حال ادغام این آژانس با وزارت امور خارجه است.
روز سهشنبه، حدود ۱۴۰۰ کارمند مستقر در امریکا بهطور ناگهانی از تعلیق نامحدود اداری خود مطلع شدند.
پیش از این، حدود ۱۰۰ مقام ارشد به مرخصی اجباری فرستاده شده بودند و چند صد پیمانکار نیز با دستور توقف کار اخراج شدند.
پیت ماروکو، مقام وزارت خارجه امریکا که به عنوان مدیر عملیاتی این سازمان منصوب شده است، در پیامی اعلام کرد که این تعلیق تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت.
دموکراتها این اقدامات اخیر برای کاهش دامنه فعالیتهای آژانس و تغییرات در آن را «تصرف غیرقانونی قدرت» توصیف کردهاند.
طبق این دستور، کارمندان رسمی به مرخصی با حقوق فرستاده میشوند، اما پیمانکارانی که «ضروری» تلقی نشوند، اخراج خواهند شد.
دموکراتها این تصمیم را «غیرقانونی» خوانده و تأکید کردهاند که آژانس توسعه بینالمللی امریکا با مصوبه کانگرس ایجاد شده و هرگونه تغییر در ساختار آن نیاز به تأیید پارلمان این کشور دارد.
هرجومرج و افزایش نگرانیها از توقف برنامههای توسعوی
این تصمیم باعث افزایش اضطراب میان کارکنان آژانس توسعه بینالمللی امریکا در سراسر جهان شده است.
بسیاری از آنها در میانه پروژههای توسعهای و بشردوستانه قرار دارند و اکنون مجبورند به سرعت خود و خانوادههایشان را برای بازگشت آماده کنند.
از سوی دیگر، دولت امریکا به دلیل تعطیلی دفاتر مرکزی آژانس توسعه بینالمللی امریکا در واشنگتن، با چالشهایی برای هماهنگی این بازگشت گسترده مواجه شده است. برخی از کارکنان حتی دسترسی خود به حسابهای ایمیل و سیستمهای داخلی را از دست دادهاند.
نقش ایلان ماسک در تغییرات آژانس توسعه بینالمللی امریکا
مقامات سیاسی منصوبشده توسط آقای ترامپ و ایلان ماسک، بهعنوان «کارمند ویژه دولتی» در تلاشند تا بخش عمدهای از ۶۰ تا ۷۰ میلیارد دالر کمکهای خارجی سالانه را که از طریق دستورهای کانگرس و قانونگذاری تخصیص یافته، کاهش دهند.
این مقدار کمتر از یک درصد از کل بودجه سالانه فدرال است و بودجه آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده بخش عمدهای از این کمکهای خارجی را تشکیل میدهد.
شماری از رسانههای امریکایی گزارش دادهاند که ایلان ماسک در اجرای این تغییرات نقش داشته است.
تیمی از افراد نزدیک به او در روزهای اخیر تغییراتی در زیرساخت فناوری آژانس توسعه بینالمللی امریکا ایجاد کرده و سعی در دسترسی به اطلاعات طبقهبندیشده داشتهاند.
حمایت جمهوریخواهان و مخالفت دموکراتها
مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا مارکو که اکنون سرپرست این آژانس است میگوید که این آژانس در برابر سوالات ساده و اساسی که باید پاسخگو باشد، بیپاسخ مانده است.
اما دموکراتها این اقدام را «تصاحب قدرت و تلاش برای نابودی آژانس توسعه بینالمللی امریکا» توصیف کرده و هشدار دادهاند که ممکن است برنامههای کمکرسانی و توسعهای امریکا در سراسر جهان متوقف شود.