توافق پیمان امنیت جمعی و سازمان همکاری شانگهای بر تقویت مبارزه با تروریسم
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/d9f5281d09ef24bff1905b81785705154e18c4fe-1280x911.jpg?rect=0,96,1280,720&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
دبیرکل پیمان امنیت جمعی و مدیر کمیته اجرایی ساختار منطقهای ضد تروریستی سازمان همکاری شانگهای دیدار و درباره همکاری فعال گفتوگو کردند. مقامهای هر دو سازمان در این دیدار بر تقویت همکاری در مبارزه با تروریسم و افراطگرایی در منطقه و آسیای میانه توافق کردند.
سازمان پیمان امنیت جمعی روز سهشنبه ۱۶ دلو در خبرنامهای نوشت که ایمانگلی تاسماگامبتوف و اولاربک شارشیف، مظاهر افراطگرایی و مبارزه با تروریسم را در سطح منطقه و جهان مورد بررسی قرار دادند.
آنها با تاکید بر اجرای استراتژی هر دو سازمان، بر ادامه همکاری فعال در مبارزه با تروریسم، افراطگرایی و تامین مالی تروریسم تاکید کردند.
سازمان پیمان امنیت جمعی در خبرنامه خود نوشته است که تقویت تعامل و هماهنگی با سازمان همکاری شانگهای، به ثبات کشورهای عضو کمک میکند.
روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرغیزستان و تاجیکستان اعضای دائم سازمان پیمان امنیت جمعیاند.
سازمان همکاری شانگهای هم که در سال ۲۰۰۱ توسط روسیه و چین تشکیل شد، شامل ۹ عضو از جمله بلاروس، ایران، پاکستان، هند، قزاقستان، قرغیزستان، تاجیکستان و اوزبیکستان است.
هرچند تعدادی از کشورهای منطقه با اداره طالبان روابط دیپلوماتیک و اقتصادی دارند، اما هیچ یک از آنها طالبان را به رسمیت نمیشناسند.
آندری سردیوکوف، رئیس ستاد مشترک سازمان پیمان امنیت جمعی همین چند روز پیش، ۱۱ دلو، افغانستان را تهدیدی برای کشورهای منطقه دانست.
او گفت افغانستان همچنان منبع اصلی بیثباتی، گسترش ایدئولوژی رادیکال، تروریسم و قاچاق مواد مخدر است.