کشته شدن ۱۸ سرباز در بلوچستان؛ شریف میگوید اشتباهات باعث شده پاکستان با خون بازی کند
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/e6a62709426ef2066dea5b5ad7d5c02ee5683d2a-720x495.jpg?rect=0,46,720,405&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
در پی کشته شدن دستکم ۱۸ سرباز پاکستانی، نخستوزیر پاکستان روز دوشنبه گفت که اشتباهات دست اندرکاران سیاسی باعث شده پاکستان "امروز با خون" بازی کند. شهباز شریف گفت که پاکستان اکنون بیش از هر زمان دیگری در تاریخ ۷۸ ساله خود به وحدت نیاز دارد.
ارتش پاکستان پیشتر اعلام کرد که روز جمعه در چندین عملیات پاکسازی در ولسوالیهای هرنای و کلات ایالت بلوچستان ۱۸ سرباز و ۲۳ «تروریست» کشته شدند.
شریف روز دوشنبه در نشستی در کویته گفت: «فکر میکنم امروز در ۷۸ سال زندگیمان بیش از همه به وحدت نیاز داریم. اکنون زمان سیاست نیست، اما ما باید ابتدا با این چالش ملی مقابله کنیم و می توانیم [بعدها] وارد سیاست شویم.»
نخست وزیر پاکستان با استفاده از اصطلاح رسمی دولت برای تروریستها، گفت: «در حملات که در آن ۲۳ خوارج به جهنم فرستاده شدند و ۱۸ سرباز به شهادت رسیدند، من احساس میکنم این نهایت فداکاری در جریان این موج جدید تروریسم بود.»
شریف بدون اشاره به جزئیات گفت: «در گذشته، دست اندرکاران سیاسی اشتباهاتی مرتکب شدند که به خاطر آن امروز با خون بازی می کنیم.»
به نظر میرسد، منظور شهباز شریف حمایت آیاسای و ارتش پاکستان بهخصوص در دوره نخستوزیری عمران خان از طالبان در افغانستان باشد که برای تحت فشار گذاشتن دولت پیشین افغانستان انجام میشد.
اسلامآباد که پیش از تسلط طالبان بر افغانستان به همکاری این گروه امیدوار بود، اکنون میگوید طالبان افغان به متحدان پاکستانیشان تجهیزات، آموزش و پناهگاه میدهد و در موارد حملات این گروه به داخل خاک پاکستان را تسهیل میکند. پاکستان اخیراً شاهد افزایش فعالیتهای تروریستی به ویژه در ایالات خیبر پختونخوا و بلوچستان بوده است.
خیبر پختونخوا کانون فعالیت طالبان پاکستانی و بلوچستان، عرصه تاخت و تاز جدایی طلبان بلوچ است.
حملات به مواضع نیروهای امنیتی از زمانی که تحریک طالبان پاکستان، تیتیپی در سال ۲۰۲۲ توافق آتش بس شکننده با حکومت را شکست، افزایش یافته است.
بر اساس گزارش روزنامه دان، با کشته شدن دستکم ۶۸۵ تن از نیروهای امنیتی در میان مجموع ۴۴۴ حمله تروریستی، سال ۲۰۲۴ مرگبارترین سال برای نیروهای امنیتی ملکی و نظامی پاکستان در یک دهه گذشته بود.
به موازات خیبر پختونخوا، ایالت بلوچستان نیز در یک سال گذشته شاهد حملات مرگبار جدایی طالبان بلوچ بوده است.