طالبان نشستی درباره 'استفاده معقول از زمین‌های اطراف قوش‌تپه' برگزار کرد

وزارت زراعت طالبان از برگزاری نشستی به منظور «استفاده معقول از زمین‌های اطراف قوش‌تپه» خبر داد. براساس خبرنامه این وزارت، در این نشست مقام‌های طالبان درباره «اهمیت زمین‌های اطراف قوش‌تپه، مراقبت از این زمین‌ها، اصلاح خاک، شناسایی نوع خاک و وضعیت اقلیمی آن» گفت‌وگو شده است.

طالبان در بیانیه خود از «طرح زمین‌های قوش‌تپه» نام برده است اما درباره آن توضیحی نداده است. همچنین جزئیات این نشست نیز منتشر نشده است.

در بیانیه آمده: «طرح زمین‌های اطراف قوش تپه یک طرح جامع و به نفع ملت است.»

پارسال هم‌زمان با آغاز کار ساخت کانال قوش‌تپه از سوی طالبان، گزارش‌هایی از توزیع زمین‌های اطراف این کانال به افراد مورد نظر طالبان منتشر شد.

جبهه مقاومت ملی در ماه قوس پارسال گفته بود که طالبان توزیع زمین‌های اطراف کانال قوش‌تپه را آغاز کرده است.

به گفته این جبهه، این زمین‌ها «به تروریستان انتقال‌یافته از پاکستان و دیگر مردمان غیر بومی» توزیع می‌شود.

در همان زمان همچنین گفته می‌شد که بعضی از شرکت‌های دخیل در پروژه قوش‌تپه به مردم در بدل پول وعده توزیع زمین داده‌اند.

وزارت زراعت طالبان سپس گزارش‌ها درباره توزیع زمین‌های اطراف کانال قوش‌تپه را «بی‌اساس» خواند.

این وزارت گفت هیچ شخص یا نهادی بدون دستور هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، حق استفاده، توزیع، خرید و فروش زمین‌های اطراف کانال قوش‌تپه را ندارد.

کانال قوش‌تپه حدود ۲۷۰ کیلومتر طول دارد و از ولسوالی کلدار بلخ آغاز و با عبور از جوزجان به ولایت فاریاب خواهد رسید.

طالبان پس از بازگشت دوباره به قدرت، با صرف هزینه سنگینی بر اجرای طرح کانال قوش‌تپه تمرکز کرده است. این کانال بخشی از آب رودخانه آمو را به سوی مناطقی در شمال ولایت‌های بلخ، جوزجان و فاریاب هدایت می‌کند.

گفته شده که این کانال برای آبیاری حدود ۵۵۰ هزار هکتار زمین و جابه‌جایی تا سه میلیون نفر در نظر گرفته شده است. منتقدان می‌گویند طالبان این کانال را برای جابه‌جایی جمعیت مورد نظر خود و تحقق اهداف استراتژیک روی دست گرفته است.