اختصاصی

طالبان حمید خراسانی را بازداشت کرد

منابع معتبر در کابل روز دوشنبه، ۱۵ دلو، به افغانستان اینترنشنال خبر دادند که طالبان بار دیگر عبدالحمید خراسانی، فرمانده پیشین خود را بازداشت کرده‌ است. طالبان خراسانی را متهم کرده که «اظهارات توهین‌آمیز» در مورد مسائل داخلی بیان کرده و «اتهامات نادرستی» وارد کرده است.

همچنین، او به تلاش برای ایجاد «تفرقه و اختلاف» در میان طالبان متهم شده است.

این بازداشت پس از آن صورت گرفت که خراسانی در یک فایل صوتی جدید از سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله طالبان، به شدت انتقاد کرد و او را «نامرد» و «بی‌غیرت» خواند. خراسانی در این فایل صوتی به حقانی گفته است که قبلاً به او «محتاج» بوده، اما حالا در برابر او «نامردی» می‌کند. او حقانی را متهم کرد که به گروه‌های خلقی، پرچمی و کمونیستی افراد مسلح داده است.

در ادامه، خراسانی خواسته است که حقانی از «منافقت» در برابر هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، دست بردارد.

بیشتر بخوانید: منابع: طالبان کمک هزینه‌های حمید خراسانی را قطع و او را ممنوع‌الخروج کرده است

خراسانی، که اهل ولایت پنجشیر است، در آخرین روزهای جمهوری اسلامی افغانستان به طالبان پیوست و در طی سه سال گذشته رابطه‌اش با طالبان دستخوش فراز و فرودهایی بوده است.

او در آغاز حکومت طالبان در پنجشیر کار می‌کرد، سپس به ولسوالی احمد‌آباد پکتیا منتقل شد و در ادامه رئیس تشبثات وزارت صنعت و تجارت شد. در نخستین سال حکومت طالبان، خراسانی نقش گسترده‌ای در بازداشت‌های جوانان تاجیک‌تبار در کابل و ولایت‌های شمالی ایفا کرده و بسیاری از این جوانان را به اتهام مخالفت با طالبان تعقیب و بازداشت کرده است.

او در ماه سنبله به اتهام قتل زندانی و پس از مدتی از زندان رها شد.

به گفته منابع، طالبان اخیراً کمک‌هزینه‌های او را قطع کرده و او را از خروج از کشور ممنوع کرده است. همچنین خراسانی به مغازه‌داران منطقه خیرخانه کابل حدود دو و نیم میلیون افغانی بابت اعاشه افرادش بدهکار است.