شبکه تحلیلگران افغانستان: محدودیت طالبان در اجرای واکسیناسیون، موارد پولیو را افزایش داد
شبکه تحلیلگران افغانستان میگوید طالبان واکسیناسیون فلج کودکان را به مساجد و مراکز روستایی محدود کرده و اجازه نمیدهند واکسیناتورها خانه به خانه بروند. به گفته این شبکه، این محدودیتها باعث افزایش موارد بیماری فلج کودکان در افغانستان شده است.
شبکه تحلیلگران افغانستان روز یکشنبه، ۱۴دلو، یافتههای خود را درباره روش طالبان در اجرای واکسیناسیون فلج کودکان پس از گفتوگو با خانوادهها در ۱۶ ولایت منتشر کرد.
یافتههای این شبکه نشان میدهد که محدودیتهای اعمالشده در اجرای کارزار واکسیناسیون کودکان در افغانستان، موارد بیماری فلج کودکان را در این کشور افزایش داده است.
این شبکه نوشت: «پس از دو بار توقف برنامه واکسیناسیون در سال گذشته، طالبان سرانجام در اواخر اکتبر واکسیناسیون پولیو را برای کودکان زیر پنج سال از سر گرفت. توزیع واکسن را به مساجد و مراکز روستایی محدود کرده و واکسیناتورها دیگر اجازه نخواهند داد که خانهبهخانه مراجعه کنند.»
یافتههای این شبکه نشان میدهد که بسیاری از زنان در روستاها به دلیل اجرای واکسین فلج کودکان در مساجد از این کارزار آگاه نمیشوند.
گلسیما، زن دارای دو فرزند زیر پنج سال در هلمند به شبکه تحلیلگران افغانستان گفت: «برای یک زن خیلی سخت است که بچههایش را به جایی ببرد که جمعیت زیادی جمع شدهاند. من واکسیناسیون خانه به خانه را ترجیح میدهم. میدانم که اگر مردان در خانه نباشند تا بچهها را برای واکسیناسیون ببرند، بعضی از زنان هیچگاه بچههایشان را واکسن نخواهند کرد.»
شبکه تحلیلگران افغانستان نوشت که والدین بیشتر از نبود اطلاعرسانی مناسب در کارزارهای واکسیناسیون شکایت دارند و ترجیح میدهند واکسیناسیون خانه به خانه انجام شود.
این شبکه همچنین تاکید کرده است که مردان خانواده در روستاها از دست دادن یک روز کار برای بردن فرزندانشان برای واکسیناسیون به مسجد را دشوار میدانند.
شبکه تحلیلگران افغانستان نوشت: «تقریباً تمام مصاحبهشوندگان از نوعی دشواری یا ناراحتی سخن گفتند و تاکید کردند که واکسیناسیون درب خانه زندگی را راحتتر میکرد.»
براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، در سال ۲۰۲۴ در افغانستان ۲۵مورد بیماری فلج اطفال ثبت شده است. این آمار در سال ۲۰۲۳، قبل از وضع محدودیتها برای اجرای این کارزار، به شش مورد میرسید.
طالبان اما میگویند هیچ مورد مثبت فلج اطفال در سال ۲۰۲۴در کشور گزارش نشده است.