انس حقانی با نشر آیه‌ای از قرآن به نخستین سفر خارجی احمد شرع واکنش نشان داد

انس حقانی، عضو شبکه حقانی، با نشر آیه‌ای از قرآن به نخستین سفر خارجی احمد شرع، رئیس‌جمهور انتقالی سوریه، واکنش نشان داد. شرع چهار روز پس از آغاز ریاست دوره انتقالی به عربستان سعودی رفت؛ در حالی که هبت‌الله آخندزاده حدود سه‌ونیم سال پس از رسیدن به قدرت هیچ سفر خارجی نداشته است.

احمد شرع در اولین سفر خارجی خود پس از انتصاب به‌عنوان رئیس‌جمهور انتقالی سوریه، وارد عربستان سعودی شد و با محمد بن‌سلمان ولیعهد این کشور دیدار کرد. اسعد الشیبانی وزیر خارجه سوریه در این سفر او را همراهی می‌کند.

انس حقانی از چهره‌های رسانه‌ای طالبان، همراه با تصویری از دیدار شرع با بن‌سلمان، آیه ۵۵ سوره نور قرآن را منتشر کرده است.

محتوای این آیه قرآن درباره «وعده الهی» درباره «پیروزی مؤمنان صالح» است.

این واکنش در میانه اختلافات مقامات کابل‌نشین حکومت طالبان با هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان در قندهار، منتشر شده است.

هبت‌الله آخندزاده در جریان حدود سه‌ونیم سال حکمروایی بر طالبان، به استثنای دیدار با نخست‌وزیر قطر، هیچ دیداری با مقامات عالی‌رتبه خارجی نداشته است.

از این جهت، او در شمار یکی از منزوی‌ترین حاکمان تاریخ افغانستان به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: دنیای احمد شرع‌ و ملا هبت‌الله؛ چرا این دو اسلام این قدر تفاوت دارد؟

او در این مدت هرگز در برابر رسانه‌ها و انظار عمومی ظاهر نشده و مقامات طالبان را از ظاهر شدن در برابر دوربین‌های رسانه‌ها ممنوع می‌کند.

روش حکومتداری او مورد انتقاد شدید اعضای بلندپایه طالبان به شمول سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله و برادر بزرگ انس حقانی قرار گرفته است.

در آخرین مورد، روز یکشنبه فایل صوتی تازه‌ای از عباس استانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه طالبان منتشر شد که از مقام‌های این گروه خواست که از هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، به گونه‌ای پیروی نکنند که به او «رتبه پیامبری و خدایی» داده شود.

عباس استانکزی، در این فایل صوتی از طالبان می‌خواهد که از «پرستش» رهبر خود خودداری کنند.

استانکزی مقام‌های طالبان را به پیروی نکردن از دستورهای «خلاف شریعت» تشویق کرد و خطاب به هبت‌الله آخندزاده گفت: «ما به‌خاطر تو نمی‌توانیم وطن را خراب کنیم.»

معین وزارت خارجه طالبان اعضای این گروه را به سرپیچی از دستورهایی تشویق کرد که منجر به ویرانی افغانستان می‌شود.

او همچنین خطاب به رهبر طالبان می‌گوید: «تو تا زمانی رئیس من و امیرالمومنین من هستی که در راه خداوند برابر باشی. اگر از راه خداوند یک قدم آن‌طرف برداشتی، امیر من نیستی و تو را نمی‌شناسم.»

معین سیاسی وزارت خارجه طالبان می‌افزاید مردم به هبت‌الله آخندزاده «ایمان نیاورده‌اند» و مثل او «صدها نفر» در تاریخ افغانستان آمده و رفته است و باز به‌جای او افراد دیگری خواهد آمد.

او در بخشی از سخنانش درباره رهبری طالبان، آرزو می‌کند که افغانستان رهبرانی داشته باشد که «در راه خدا و رسول و به‌خاطر منافع ملی کشور کار کنند.»

بیشتر بخوانید: شوریدن یک وزیر؛ چه چیزی به ستانکزی جرئت تاختن به ملا هبت‌الله را می‌دهد؟