ایلان ماسک خواستار انحلال اداره توسعه بین‌المللی امریکا شد

ایلان ماسک، رئیس اداره کارآمدی حکومت دونالد ترامپ، اداره توسعه بین‌المللی امریکا(USAID) را فاسد خوانده و خواستار انحلال آن شد. او پس از آن که از دسترسی کارمندان دفترش به سیستم اداره توسعه بین‌المللی امریکا جلوگیری شد، در شبکه اکس این اداره را «سازمان جنایت‌کار» توصیف کرد.

دو مقام ارشد امنیتی سازمان توسعه‌ بین‌المللی ایالات متحده روز شنبه پس از خودداری از دادن دسترسی به اعضای دفتر کارآمدی دولت به رهبری ایلان ماسک، به مرخصی اداری فرستاده شدند.

منابع آگاه اعلام کردند که کارکنان دفتر ماسک تلاش کردند تا به‌صورت فیزیکی وارد دفتر مرکزی این سازمان در واشنگتن شوند که با ممانعت مواجه شدند. این کارکنان درخواست کردند که به آن‌ها اجازه ورود داده شود و تهدید کردند که برای دسترسی به ساختمان از ماموران امنیتی کمک خواهند گرفت.

سی‌ان‌ان گزارش داد که کارکنان دفتر کارآمدی دولت قصد داشتند به سیستم‌های امنیتی و پرونده‌های کارکنان سازمان دسترسی پیدا کنند. برخی منابع از تمایل آن‌ها برای دسترسی به اطلاعات طبقه‌بندی‌شده خبر دادند. این اقدام، تلاش دفتر ماسک برای اعمال نظارت بیشتر بر دولت فدرال به منظور کاهش هزینه‌ها را نشان می‌دهد.

ایلان ماسک در واکنش به این رویدادها روز یکشنبه در اکس نوشت: «سازمان توسعه بین‌المللی ایالات متحده یک سازمان جنایتکار است. وقت آن است که از بین برود.»

این اظهارات ماسک، گزارش‌ها مبنی بر تلاش دونالد ترامپ برای انحلال و ادغام یو‌اس‌ای‌دی در وزارت خارجه را مهر تایید می‌زند.

وب‌سایت سازمان توسعه بین‌المللی ایالات متحده روز شنبه، از دسترس خارج شد و یک صفحه جدید برای این سازمان در وب‌سایت وزارت خارجه ایالات متحده ظاهر شد. همچنین، حساب رسمی این سازمان در اکس نیز غیرفعال گردید.

هفته گذشته ۶۰ کارمند ارشد این سازمان به دلیل تلاش برای دور زدن دستور اجرایی ترامپ در مورد توقف کمک‌های خارجی، به مرخصی اداری فرستاده شدند.

جان وورهییز، مدیر امنیتی یواس‌ای‌دی و معاون وی از جمله مقاماتی بودند که به مرخصی اداری فرستاده شدند. نمایندگان دموکرات در کانگرس معتقدند که این اقدام ترامپ غیرقانونی است و او نمی‌تواند یک سازمان مستقل فدرال را بدون مشورت با کانگرس حذف کند.

سازمان توسعه بین‌المللی ایالات متحده که در سال ۱۹۶۱ در دوران ریاست‌جمهوری جان اف. کندی تاسیس شد، بازوی بشردوستانه دولت ایالات متحده است و هر ساله میلیاردها دالر را برای مقابله با فقر، بیماری‌، قحطی‌ و بلایای طبیعی در سرتاسر جهان مصرف

می‌کند. این سازمان همچنین به ترویج دموکراسی و توسعه اقتصادی می‌پردازد.

مقامات می‌گویند که یواس‌ای‌دی یکی از ابزارهای کلیدی قدرت نرم ایالات متحده برای تقویت روابط در سراسر جهان است. آن‌ها اشاره دارند که امنیت ملی ایالات متحده با سه رکن دفاع، دیپلوماسی و توسعه شکل می‌گیرد که هرکدام تحت نظارت وزارت دفاع، وزارت خارجه و یواس‌ای‌دی هستند.

یواس‌ای‌دی اکنون نزدیک به ۱۰ هزار کارمند دارد که دو سوم آن‌ها در خارج از ایالات متحده مستقر اند.