روزنامه بریتانیایی تلگراف: طالبان زایشگاههای افغانستان را با بحران روبرو کرده است
روزنامه تلگراف روز جمعه ۱۲ دلو در گزارشی نوشت که طالبان با ایجاد محدودیتهایی، زایشگاهها در افغانستان را با بحران روبرو کرده است.
یک قابله که در یک شفاخانه دولتی در ولایت ننگرهار کار میکند، به روزنامه تلگراف گفت: «اینجا همه چیز به زور است، ولی ما به آنها میگوییم که شما مانند بقیه دیده خواهید شد.»
طالبان از زمانی که قدرت را در اسد سال ۱۴۰۰ به دست گرفت، محدودیتهای زیادی را بر زنان و دختران افغانستان اعمال کرده است، از جمله اینکه دختران حق آموزش در مکاتب، دانشگاهها و موسسات پزشکی را ندارند.
ثمر ضیا، یک پرستار در کابل، میگوید با اعمال محدودیتهای طالبان، بسیاری از زنان، از جمله پزشکان ارشد، افغانستان را به مقصد ایران یا پاکستان ترک کردهاند تا تحصیل دخترانشان را در اولویت قرار دهند.
به گفته وی، وقتی افراد طالبان همسران خود را برای معالجه میآورند، از تمام پزشکان مرد خواسته میشود که اتاق را ترک کنند.
خانم ضیا گفت که فکر میکند بسیاری از زنان و مردان طالبان برای اولین بار به پزشک مراجعه میکنند. او افزود که مردان آنها به پزشکان اعتماد ندارند.
این پرستار توضیح داد: «یک زن نیاز به عمل جراحی داشت، اما شوهرش که یک جنگجوی طالبان بود، نپذیرفت.»
خانم ضیا گفت که پس از مرگ زن، شوهر از پولیس خواسته تا در کلینیک تحقیق کند.
او افزود که برخی از طالبان به کارکنانی که میدانند حامیشان نیستند، اعتماد ندارند و ادعا میکنند که کارکنان نمیخواهند خانوادههای طالبان تولید مثل کنند.
یک قابله زن دیگر افغان که در یک شفاخانه دولتی کار میکند، میگوید که در لغمان، در شرق کابل، اعضای طالبان میتوانند «مانند دیکتاتورها عمل کنند.»
تلگراف نوشته است که فروپاشی اقتصادی افغانستان به دلیل کاهش کمکهای خارجی، تحریمها و سیاستهای طالبان، در شفاخانهها مشهود است.
قابلههایی که تلگراف با آنها صحبت کرده، طوفان کاملی از کمبود امکانات بهداشتی را بازگو کردند. به گفته آنها، در یک شفاخانه به قدری کمبود منابع وجود دارد که کارکنان گاهی از بیماران میخواهند خونی را که در خارج از مرکز فروخته میشود و برای تزریق خون مورد نیاز است، خریداری کنند.
با این حال، در گزارش آمده است که خانواده یکی از زنان باردار توانایی پرداخت این هزینه را نداشت و زن باردار خود را از دست داد.
قابلهای دیگر که در یک شفاخانه دولتی قندهار کار میکند، میگوید: «هیچکس با پول اندک به اینجا نمیآید.»
بیماران او که در یک شفاخانه منطقهای کار میکنند، زنان از ولسوالیهای چندین ولایت جنوبی، به علاوه قندهار، مرکز طالبان و محل زندگی امیر این گروه هستند.
این قابله گفت که مردم ولسوالیها تصور اشتباهی دارند. آنها فکر میکنند که ما با این افراد مخالفیم و نمیخواهیم این زنان را نجات دهیم.
او افزود: «ما متاسفیم که افراد طالبان همه جا به دنبال زنان میگردند، اما زنان را از همه چیز منع کردهاند.»