تعلیق کمک‌های امریکا زنگ خطر را برای گروه‌های امدادرسان در سراسر جهان به صدا درآورده است

اقدام ترامپ مبنی بر تعلیق کمک‌های مالی بشردوستانه، زنگ خطر را در میان گروه‌های امدادی وابسته به کمک‌های امریکا در سراسر جهان به صدا در آورده است. سازمان‌های بشردوستانه هشدار داده‌اند درصورت تداوم تعلیق، توانایی آنها برای ارائه کمک‌های غذایی و درمانی شدیدا محدود خواهد شد.

تعلیق کمک‌ها ادامه فعالیت برنامه‌های مختلف امدادی، از شفاخانه‌های صحرایی در اردوگاه‌های پناهندگان در تایلند، پاکسازی مین‌های زمینی در افغانستان و کشور های دیگر تا تامین دارو برای میلیون‌ها نفر در افریقا را که از بیماری‌هایی مانند ایدز رنج می‌برند، تهدید می‌کند.

ایالات متحده بزرگ‌ترین اهداکننده کمک‌های بشردوستانه در سطح جهان است و تخمین زده می‌شود در سال ۲۰۲۴ حدود ۱۳.۹ میلیارد دالر کمک کرده است که ۴۲ درصد از کل کمک‌های ثبت‌شده توسط سازمان ملل به حساب می‌آید.

یک کارمند ارشد یک موسسه امدادی به رویترز گفت کلینیک‌های اردوگاه‌های پناهندگان در تایلند که به حدود ۱۰۰ هزار پناهنده میانماری خدمات ارائه می‌کردند، مجبور به تعطیلی شدند.این کلینک‌ها به کمک مالی امریکا و توسط کمیته بین‌المللی نجات دایر شدند.

واشنگتن اعلام کرده است که برخی موارد، از جمله کمک‌های غذایی اضطراری، شامل تعلیق کمک‌های این کشور نمی‌شود. در این راستا، حکومت بنگلادش اعلام کرد که ایالات متحده برای ارائه کمک‌های غذایی اضطراری به بیش از یک میلیون پناهنده روهینگیایی که در بنگلادش پناه گرفته‌اند، معافیتی قایل شده است.

با این حال، این معافیت شامل سایر برنامه‌های بشردوستانه نمی‌شود. یک کارمند امدادی مستقر در بنگلادش به رویترز گفت که سازمان‌هایی که برای پناهجویان پناهگاه فراهم می‌کنند، دیگر بودجه‌ای برای خریدن مواد ساخت و تعمیر خانه‌های پناهجویان در اختیار نخواهند داشت.

تعلیق کمک‌ها همچنین عرضه داروهای نجات‌بخش به بیماران مبتلا به ایدز، مالاریا و سل را که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به آنها نیاز دارند، متاثر خواهد شد.

آتول گاوانده، یک مقام سازمان توسعه بین‌المللی ایالات متحده گفت: « اهدای داروهایی که ۲۰ میلیون نفر مبتلا به ایدز را زنده نگه می‌دارند، متوقف می‌شود.»

گاوانده گفت تعلیق کمک‌ها به فعالیت سازمان‌هایی که با ۶.۵ میلیون کودک یتیم و آسیب‌پذیر مبتلا به ایدز در ۲۳ کشور همکاری می‌کنند، آسیب می‌زند.

مسئول برنامه جهانی غذا در افغانستان نیز به رویترز گفت که درباره پیامدهای تعلیق کمک‌های امریکا نگران است. زیرا، این سازمان در حال حاضر تنها نیمی از کمک مورد نیاز خود برای افغانستان را دریافت کرده است و بیش از ۶ میلیون نفر فقط با «نان و چای» زنده هستند.

برنامه جهانی غذا در سال گذشته ۴.۷ میلیارد دالر از ایالات متحده دریافت کرده است که ۵۴ درصد از بودجه آن را تشکیل می‌دهد.

در سال ۲۰۲۳، ایالات متحده بزرگ‌ترین کمک‌کننده به برنامه‌های ماین‌روبی بود و در مجموع ۳۱۰ میلیون دالر، معادل ۳۹ درصد از کل کمک‌های بین‌المللی را به سازمان های مربوط کمک کرد.

در مقایسه با کشورهای دیگر، سوریه، میانمار، اوکراین و افغانستان از جمله کشورهایی اند که مین‌های خنثی نشده جان بیشترین انسان را می‌گیرد.

وزارت خارجه امریکا روز یکشنبه اعلام کرد که حکومت ایالات متحده باید تمرکز بیشتری بر منافع ملی خود داشته باشد.

در بیانیه این وزارت آمده است: «رئیس‌جمهور ترامپ به وضوح اعلام کرده است که اگر کمک‌های خارجی منفعتی برای مردم امریکا نداشته باشد، این کشور دیگر به طور کورکورانه پول توزیع نخواهد کرد. بررسی و بازنگری کمک‌های خارجی یک وظیفه اخلاقی حکومت است.»

اوکسانا ماتییاش، رئیس هیئت مدیره سازمان «آموزش برای اوکراین» گفت که ترس از قطع کمک‌ها در میان سازمان‌های غیردولتی و امدادی در اوکراین در حال افزایش است.

او نوشت: «این فقط بودجه نیست که مسدود شده است. پشت دریافت هر کمک مالی، افرادی هستند که در شرایط غیرقابل تصوری کار می‌کنند.»