واشنگتن پست از استقرار پیمانکاران امنیتی امریکایی در غزه خبر داد
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/ac5cd7f5dcc3db04073f982afda1b36eaf013010-563x378.jpg?rect=0,31,563,317&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
روزنامه واشنگتن پست گزارش داد پیمانکاران امنیتی مسلح امریکایی از این هفته در یک ایست بازرسی در نوار غزه مستقر خواهند شد. طبق این گزارش، آنها موترهای آوارگان فلسطینی را که از جنوب به سمت شمال این باریکه در حال حرکت هستند، بازرسی خواهند کرد.
واشنگتن پست شنبه ششم دلو نوشت در جریان این عملیات بازرسی، دو شرکت امریکایی در کنار شریکشان از کشور مصر بهطور مستقل از نیروهای ارتش اسرائیل فعالیت خواهند کرد.
نام این دو شرکت امریکایی «یوجی سولوشِنز» مستقر در کارولینای شمالی و «سِیف ریچ سولوشِنز» مستقر در وایومینگ عنوان شده است.
واشنگتن پست افزود نیروهای این دو شرکت مجاز هستند در جریان بازرسی از موترهای عبوری در منطقه، هرگونه سلاح یا تجهیزات نظامی را توقیف کنند، اما موترها و سرنشینان آنها، از جمله اعضای گروه حماس، میتوانند به مسیر خود ادامه دهند.
پس از ماهها رایزنیهای بینالمللی و با میانجیگری قطر، مصر و امریکا، اسرائیل و حماس ۲۶ جدی برای برقراری یک آتشبس سهمرحلهای در غزه به توافق دست یافتند.
مرحله نخست این توافق یکشنبه ۳۰ جدی به اجرا درآمد و تاکنون هفت گروگان زن در بند حماس در چارچوب این توافق آزاد شدهاند.
باسم نعیم، رییس شورای روابط بینالملل حماس، ۲۸ جدی اعلام کرد دستیابی به توافق آتشبس غزه بدون نقشآفرینی دونالد ترامپ و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه او در امور خاورمیانه، امکانپذیر نبود.
واشنگتن پست: ماموریت پیمانکاران امریکایی در غزه نظامی نیست
واشنگتن پست در ادامه گزارش خود نوشت طبق مفاد توافق آتشبس، بازرسیها در غزه باید به دست طرفهای غیراسرائیلی انجام شود.
این روزنامه افزود پیمانکاران امریکایی مستقر در منطقه ماموریت «نظامی» و «تهاجمی» ندارند و اختیاری برای بازداشت اعضای گروههای مسلح فلسطینی به آنها داده نشده است.
مسئولان شرکت یوجی سولوشِنز در همین رابطه اعلام کردند طبق پیشبینی آنها، مشکلی در روند اجرای این ماموریت پدید نخواهد آمد اما در عین حال، احتمال از سرگیری تنشها در این منطقه را نمیتوان انکار کرد.
یک مقام این شرکت به واشنگتن پست گفت: «مسافران از این ایست بازرسی عبور خواهند کرد و ما مانع عبور آنها نخواهیم شد. تنها مواردی که اجازه حمل آنها را ندارند، اقلامی است که خطرناک شناخته میشوند.»
او افزود: «ما نمیخواهیم هیچ کسی دست به کار خطرناکی بزند. حضور ما تنها برای مدیریت ایست بازرسی است تا همزمان با آغاز فرآیند صلح، به افرادی که از جنوب به شمال [غزه] حرکت میکنند، خدمترسانی کنیم.»
اعضای حماس ۱۵ میزان سال گذشته (هفتم اکتبر ۲۰۲۳) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.
اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گستردهای را در نوار غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، بیش از ۴۷ هزار کشته بر جای گذاشت. بیش از ۴۰۰ سرباز اسرائیلی نیز در جریان درگیریها در غزه جان خود را از دست دادند.