ترامپ علیه کلمبیا به دلیل نپذیرفتن مهاجران اخراجی از امریکا، تعرفه وضع می‌کند

پس از این که کلمبیا از پذیرش هواپیماهای نظامی حامل پناهجویان اخراجی کلمبیایی از امریکا خودداری کرد، رئیس‌جمهور ایالات متحده دستور وضع تعرفه‌ها و محدودیت‌های ویزا علیه این کشور را داد.

ترامپ در اعلام آنچه که آن را «اقدامات تلافی‌جویانه فوری و قاطع» نامید، توضیح داد که وی دستور «وضع تعرفه ۲۵درصدی را بر تمام کالاهای وارداتی[کلمبیا] به ایالات متحده» صادر کرده است.

او تهدید کرد که در صورت پذیرفته نشدن خواستش، این تعرفه‌ها ظرف یک هفته به ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت. او همچنین دستور «ممنوعیت سفر و لغو فوری ویزا» برای مقامات حکومت کلمبیا را صادر کرد.

ترامپ نوشت: «تمام اعضای حزب، اعضای خانواده و حامیان حکومت کلمبیا» مشمول «تحریم‌های ویزا» خواهند شد.

ترامپ افزود که تمام کلمبیایی‌ها با بازرسی‌های گمرکی سخت‌گیرانه‌تری روبرو خواهند شد.

ترامپ گفت که وضع تعرفه یک اقدام ضروری است، زیرا تصمیم گوستاوو پترو، رئیس‌جمهور کلمبیا مبنی بر اجازه ندادن به نشست هواپیماهای امریکا، امنیت ملی ایالات متحده را «به خطر انداخته است.»

ترامپ روز یکشنبه در شبکه اجتماعی تروث سوشال، متعلق به شخص او نوشت: «این اقدامات آغاز کار است. ما اجازه نخواهیم داد حکومت کلمبیا تعهدات قانونی خود را در مورد پذیرش و بازگرداندن مجرمانی که به ایالات متحده تحمیل کرده‌است، نقض کند.»

اوایل روز یکشنبه، گوستاوو پترو، رئیس‌جمهور کلمبیا اعلام کرد که حکومتش پروازهای حامل پناهجویان اخراج‌شده از امریکا را نمی‌پذیرد، مگر اینکه حکومت ترامپ پروتکلی ایجاد کند که با این پناهجویان با «کرامت» رفتار شود.

پترو گفت: «یک پناهجو جنایتکار نیست و باید بر اساس کرامتی که یک انسان شایسته آن است، با او رفتار شود. به همین دلیل من هواپیماهای نظامی امریکا را که پناهجویان کلمبیایی را حمل می‌کردند، بازگرداندم.»

او بعداً برای کاهش تنش و تهدید تعرفه از سوی ترامپ، پیشنهاد استفاده از هواپیماهای ریاست‌جمهوری برای بازگرداندن پناهجویان کلمبیایی را داد. پترو گفت که کشورش پناهجویان کلمبیایی را با «هواپیماهای غیرنظامی» و «بدون برخورد مجرمانه با آنان» خواهد پذیرفت.

طبق گزارش گروه حامی پناهجویان که داده‌های پروازها را رصد می‌کند، کلمبیا از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴، بیش از ۴۷۰ پرواز حامل پناهجویان اخراجی از ایالات متحده را پذیرفت و در این زمینه پس از گواتمالا، هندوراس، مکسیکو و السالوادور در رتبه پنجم قرار گرفت.

دو هواپیمای باری سی-۱۷ نیروی هوایی ایالات متحده که حامل مهاجران اخراج‌شده از امریکا بودند، صبح جمعه در گواتمالا فرود آمدند. همان روز، دو هواپیمایی که مجموعاً ۱۹۳ نفر را حمل می‌کردند، در هندوراس به زمین نشست.

به عنوان بخشی از اقدامات گسترده برای عمل به وعده‌های انتخاباتی ترامپ مبنی بر مقابله با مهاجرت غیرقانونی، حکومت او از نیروهای نظامی برای تامین امنیت مرزها و انجام اخراج‌ پناهجویان استفاده می‌کند.