مذاکره ترامپ با سرمایهگذاران برای خرید تیکتاک
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/1d9c7e9586fa2ecfa5630bfa8cf08315dd8a39d3-525x348.jpg?rect=0,27,525,295&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا اعلام کرد که در حال مذاکره با سرمایهگذاران درباره خرید تیکتاک است. او گفت احتمالا ظرف ۳۰ روز آینده درباره خرید شبکه اجتماعی تیکتاک تصمیمگیری خواهد کرد.
او به خبرنگاران گفت: «من با افراد زیادی درباره تیکتاک صحبت کردهام و علاقه زیادی به این اپلیکیشن وجود دارد.»
رویترز پیشتر به نقل از منابع آگاه گزارش داد که دولت ترامپ در حال تدوین طرحی برای خرید تیکتاک است.
طبق طرحی که کاخ سفید در حال مذاکره بر سر آن است، مالک چینی تیکتاک، یعنی شرکت بایت دنس، همچنان سهمی در شرکت خواهد داشت، اما نظارت بر جمعآوری اطلاعات و بهروزرسانی نرمافزار به عهده شرکت نرمافزاری «اوراکل» خواهد بود.
با این حال، ترامپ در پاسخ به سوالی درباره همکاری با اوراکل، گفت که با لری الیسون، مدیرعامل اوراکل، درباره خرید این اپلیکیشن صحبت نکرده است.
او افزود: «افراد زیادی با من در حال صحبت هستند، افرادی بسیار معتبر درباره خرید تیکتاک با من صحبت میکنند. احتمالا ظرف ۳۰ روز آینده تصمیم خواهم گرفت. کانگرس ۹۰ روز فرصت داده است. اگر بتوانیم تیکتاک را خریداری کنیم، فکر میکنم کار خوبی باشد.»
گزارشها نشان میدهد که برخی از سرمایهگذاران فعلی بایتدنس در امریکا، از جمله سوزکوهانا اینترنشنال گروپ، جنرال آتلانتیک و سکویا کپیتال ممکن است در این توافق شرکت کنند.
بر اساس شرایط توافق، اوراکل مسئول رسیدگی به مسائل امنیت ملی خواهد بود.
تیکتاک پیشتر در سال ۲۰۲۲ با اوراکل توافق کرده بود که اطلاعات کاربران امریکایی را ذخیره کند تا نگرانیهای واشنگتن درباره مداخله حکومت چین کاهش یابد.
این اپلیکیشن، که توسط ۱۷۰ میلیون کاربر امریکایی استفاده میشود، به دلیل نگرانیهای امنیتی مربوط به مالکیت چینیاش، به طور موقت از دسترس خارج شده بود. ترامپ با امضای فرمان اجرایی، اجرای قانونی که فروش تیکتاک یا ممنوعیت آن را الزامی میکرد، به مدت ۷۵ روز به تأخیر انداخت.
نمایندگان اوراکل و کاخ سفید روز جمعه جلسهای درباره این توافق احتمالی برگزار کردند و جلسه دیگری نیز برای هفته آینده برنامهریزی شده است.
گزارشها نشان میدهد که ترامپ تمایل دارد ایالات متحده ۵۰ درصد از سهام در یک سرمایهگذاری مشترک مربوط به تیکتاک را در اختیار داشته باشد. مخالفان ممنوعیت تیکتاک، این اقدام را نقض آزادی بیان میدانند.
شبکه اجتماعی تیکتاک یک روز پیش از به قدرت رسیدن ترامپ، براساس یک قانون امریکا برای مدتی برای ۱۷۰ میلیون کاربر خود در این کشور از دسترس خارج شد.
شبکه اجتماعی تیکتاک از زیر مجموعه شرکت چینی بایتدنس است. مقامهای امریکایی باور دارند که احتمال دارد چین از طریق این شبکه به اطلاعات کاربران امریکایی دسترسی پیدا کند.
ترامپ پیشتر گفته بود که این شبکه «جایگاه خاصی در قلبم دارد» و از آن برای جلب رایدهندگان جوان در انتخابات ۲۰۲۴ استفاده کرده است.