ترامپ فرمان بایدن برای توقف ارسال بمب‌های ۹۰۰ کیلویی به اسرائیل را لغو کرد

پایگاه خبری اکسیوس به نقل از سه مقام اسرائیلی گزارش داد که دولت دونالد ترامپ از پنتاگون خواسته است محدودیتی را که دولت جو بایدن برای ارسال بمب‌های ۹۰۰ کیلویی به اسرائیل اعمال کرده بود، لغو کند.

اکسیوس شنبه ششم دلو گزارش داد که هزار و ۸۰۰ بمب «مارک ۸۴» که در انبارهای امریکا ذخیره شده بودند، طی روزهای آینده از راه دریا به اسرائیل تحویل داده خواهند شد.

بر اساس این گزارش، اسرائیل پنجم دلو در جریان تصمیم کاخ سفید برای لغو تعلیق ارسال این محموله قرار گرفت.

دولت بایدن به دلیل نگرانی از عملیات نظامی ارتش اسرائیل در رفح در جنوب نوار غزه، ارسال محموله‌ای از بمب‌ها به این کشور را به حالت تعلیق درآورد.

این محموله شامل هزار و ۸۰۰ بمب ۹۰۰ کیلویی و هزار و ۷۰۰ بمب ۲۲۵ کیلویی بود.

بایدن با دفاع از این تصمیم گفت که بمب‌هایی که امریکا ارسال آن‌ها به اسرائیل را متوقف کرده، پیش‌تر در حملات علیه غیرنظامیان مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

بایدن گفته بود «برای آن‌ها مشخص کرده‌ام که اگر وارد رفح شوند، سلاح‌هایی را که در گذشته در رفح و سایر شهرها استفاده می‌شد، به آن‌ها نمی‌دهم. این کار اشتباه است. ما قصد نداریم این سلاح‌ها و مهمات توپخانه‌ای را به آن‌ها بدهیم.»

در آن زمان بیش از یک میلیون آواره فلسطینی برای در امان ماندن از خشونت‌‍‌ها در نقاط مختلف غزه، در رفح پناه گرفته‌ بودند و بیم آن می‌رفت که عملیات نظامی اسرائیل در رفح، به وخامت اوضاع انسانی در این منطقه بینجامد.

اکسیوس در ادامه گزارش خود نوشت لغو ارسال این محموله از بمب‌ها از یک مساله نظامی فراتر رفت و به یک «نماد سیاسی» تبدیل شد که بنامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، توانست با بهره‌برداری از آن، جمهوری‌خواهان را علیه بایدن بسیج کند.

اکسیوس افزود نتانیاهو و حامیانش در اسرائیل و امریکا با انتقاد از این تصمیم، بایدن را به اعمال «تحریم تسلیحاتی» علیه اسرائیل متهم کردند.