پیت هگست، گزینه ترامپ به عنوان وزیر دفاع، در سنای امریکا تائید صلاحیت شد

پیت هگست، گزینه ترامپ برای سمت وزیر دفاع، در سنای امریکا تایید صلاحیت شد. پس از نتیجه مساوی ۵۰ رای موافق و ۵۰ رای مخالف در رای‌گیری سنا، جی‌دی‌ونس، معاون اول ترامپ، نیز به انتخاب هگست رای موافق داد و همین رای به تائید صلاحیت او منجر شد.

این موفقیت برای دونالد ترامپ در حالی رقم خورد که نامزد بحث‌برانگیزش با مخالفت شدید دموکرات‌ها و سه تن از سناتورهای جمهوری‌خواه روبه‌رو بود.

هگست وعده داده در پنتاگون تغییرات اساسی ایجاد کند، اما به نوشته رویترز، پس از روند دشوار تایید صلاحیت، که پرسش‌های جدی درباره شایستگی و دیدگاهش درباره حضور زنان در میدان نبرد برانگیخت، رهبری او زیر ذره‌بین خواهد بود.

هگست بحث‌برانگیزترین فردی است که توانسته بالاترین جایگاه نظامی امریکا را تصاحب کند، جایگاهی که تا پیش از این، معمولا در اختیار چهره‌هایی دارای تجربه وسیع در اداره سازمان‌های بزرگ و با پشتوانه حمایت گسترده هر دو حزب بوده است.

پیت هگست کیست؟

هگست بین سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ با نیروهای گارد ملی ارتش امریکا به افغانستان اعزام شد و ۱۰ ماه را در کمپ جولین در کابل سپری کرد.

پیت هگست در کمپ جولین در کابل که پایگاه نیروهای بین‌المللی کمک به امنیت (آیساف) بود، به عنوان مربی در مرکز ضدشورش خدمت کرد.

هگست از دانشگاه‌های هاروارد و پرینستون فارغ‌التحصیل شده و علاوه بر افغانستان، در عراق و گوانتانامو نیز خدمت کرده است.

او در سال ۲۰۱۹، در دروه ریاست‌جمهوری اول دونالد ترامپ، از رئيس‌جمهور خواست که کهنه‌سربازان متهم به جنایات جنگی را عفو کند.

هگست درباره پرونده‌‌های این سربازان و با خانواده‌های‌شان در برنامه خود در فاکس‌نیوز صحبت می‌کرد.

به دنبال تلاش‌های آقای هگست، در همان سال، دونالد ترامپ یک کماندوی پیشین ارتش امریکا را که قرار بود به اتهام کشتن یک افغان مظنون به بمب‌گذاری محاکمه شود، عفو کرد. همچنین، یک نیروی دیگر ارتش امریکا که به جرم صدور دستور تیراندازی به سه افغان و کشتن دو نفر از آن‌ها محکوم شده بود، مورد عفو قرار گرفت.

خبرگزاری رویترز انتخاب پیت هگست به عنوان وزیر دفاع را یکی از غافلگیرکننده‌ترین گزینه‌های ترامپ خوانده است. او نگاه بدبینانه‌ای به ناتو دارد و از متحدان این پیمان به دلیل «ضعیف بودن» انتقاد کرده است.

آقای هگست ۴۴ ساله است و بنابر اطلاعات منتشرشده در وبسایت رسمی‌اش، او در ارتش امریکا در افغانستان، عراق و خلیج گوانتانامو خدمت کرده است.

ترامپ، هگست را فردی «سرسخت، با هوش» و یک معتقد واقعی به شعار «اول امریکا» خوانده است.

رئیس‌جمهور امریکا پیشتر در بیانیه‌ای نوشت: «با حضور پیت در رهبری، دشمنان امریکا باید در حالت آماده‌باش باشند. ارتش ما دوباره بزرگ خواهد شد و امریکا هرگز عقب‌نشینی نخواهد کرد.»