امریکا تمام کمک‌های خارجی خود را به جز کمک‌های نظامی به اسرائیل و مصر قطع می‌کند

وزارت خارجه امریکا اعلام کرد بیشتر پروژه‌های کمک‌های خارجی، به جز برنامه‌های اضطراری غذایی و کمک‌های نظامی به اسرائیل و مصر، متوقف می‌شود. این تصمیم برای بررسی سازگاری این برنامه‌ها با سیاست‌های دونالد ترامپ گرفته شده و این بررسی ممکن است تا ۸۵ روز طول بکشد.

بر اساس دستور مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا بسیاری از پروژه‌های کمکی این کشور در سراسر جهان که به سلامت، آموزش، توسعه، آموزش شغلی، مبارزه با فساد، کمک‌های امنیتی و دیگر تلاش‌ها اختصاص دارند، به سرعت متوقف می‌شوند.

ایالات متحده بیش از هر کشور دیگری در جهان کمک‌های خارجی ارائه می‌دهد و در سال ۲۰۲۳ حدود ۶۰ میلیارد دالر را به کمک‌های خارجی اختصاص داده بود.

طبق گزارش‌ها، دستور وزارت خارجه این کشور به سفارت‌خانه‌های ایالات متحده امریکا در سراسر جهان ارسال شده و فقط برنامه‌های اضطراری غذایی خاص، مانند برنامه‌هایی به میلیون‌ها نفر در قحطی در حال گسترش در سودان جنگ‌زده را مستثنی کرده است.

برنامه مقابله با ایدز یا (PEPFAR) نیز شامل تصمیم برای توقف کمک‌های خارجی ایالات متحده امریکا می‌شود. این برنامه یکی از بزرگ‌ترین برنامه‌های بهداشتی امریکا است که از زمان شروع آن در دوران ریاست‌جمهوری جورج بوش، به نجات ۲۵ میلیون نفر از جمله ۵.۵ میلیون کودک کمک کرده است.

با این اقدام، پروژه‌هایی که کمک‌های بین‌المللی که توسط واشنگتن اداره می‌شود، از جمله از طریق آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده، به ارزش میلیاردها دالر و کشورهای سراسر جهان را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

مارکو روبیو در نامه‌ای که به این آژانس ارسال کرده گفت: «تمام پرداخت‌های جدید کمک‌های خارجی باید به حالت تعلیق درآید و مسئولان قراردادها باید فورا دستورات توقف را صادر کنند.»

او همچنین دستور داد که تمامی کمک‌های خارجی از طریق هر آژانس یا وزارت‌خانه‌ای باید ابتدا توسط وزیر امور خارجه تایید شود و همه برنامه‌های کمک‌های بین‌المللی تحت نظارت مستقیم دفتر او قرار داشته باشد.

این دستور وزارت خارجه امریکا براساس یکی از فرمان‌های اجرایی دونالد ترامپ در اولین روز ریاست‌جمهوری‌اش صادر شده است.

دونالد ترامپ در مراسم تحلیف خود اعلام کرد که برخی از فرامین اجرایی را امضا کرد. یکی از اهداف این فرامین جلوگیری از فرستادن پول مالیات‌دهندگان امریکایی به گروه‌هایی است که علیه ایالات متحده فعالیت می‌کنند.

جمهوری‌خواهان همواره از ارسال کمک‌های خارجی انتقاد کرده‌اند. اخیراً، یک نهاد نظارتی حکومتی ایالات متحده اعلام کرد که کمک‌های ارسال‌شده به افغانستان به دست طالبان افتاده است.

با اینکه برخی حامیان طالبان قطع یا کاهش قابل توجه کمک‌های بین‌المللی به افغانستان را دلیل فروپاشی اقتصاد این کشور می‌دانند مقام‌های طالبان اما گفته‌اند که از امریکا کمکی دریافت نمی‌کنند.