ادعای طالبان: بیشتر عاملان حملات در افغانستان شهروندان تاجیکستان و پاکستان‌ هستند

کمیسیون امنیتی و تصفیه‌ای طالبان روز چهارشنبه، سوم دلو در گزارش سالانه خود، شهروندان تاجیکستان و پاکستان را عوامل عمده حملات در افغانستان خواند. طالبان در این گزارش ادعا کرده که حملات "عمدتا خارج از افغانستان طراحی شده‌اند."

کمیسیون امنیتی و تصفیه‌ای طالبان می‌گوید که "پروژه‌های شر انداز" در سه سال گذشته به طور کامل در افغانستان نابوده شده است.

طالبان گروه‌های مخالف خود را "شرانداز و فتنه" می‌خواند.

این کمیسیون ادعا کرده است که بسیاری از فرماندهان، روسای شاخه‌های مهم، طراحان و مجریان حملات برجسته و صدها نفر از اعضای آن‌ در افغانستان کشته و بازداشت شده‌اند.

این در حالی است که در پی قدرت‌گیری طالبان، گزارش‌هایی از دستگیری و شکنجه نیروهای امنیتی دولت سابق افغانستان توسط طالبان، مستند شده است.

طالبان در سه سال گذشته شمار زیادی را به اتهام همکاری با داعش، جبهه مقاومت ملی، اجرای وظیفه در ادارات امنیتی نظام پیشین و سرپیچی از فرامین کشته یا بازداشت کرده‌اند.

یافته‌های افغانستان اینترنشنال نشان می‌دهد که این افراد در بازداشتگاه‌های ریاست‌های استخبارات طالبان در کابل و دیگر ولایت‌های افغانستان به انواع مختلف شکنجه می‌شوند.

کمیسیون امنیتی و تصفیه‌ای طالبان با اعلام اینکه در بین آن‌ها شمار زیادی از شهروندان خارجی حضور دارند، گفته: «برخی از رهبران و اعضای این پروژه که پس از سرکوبی به کشورهای همسایه افغانستان فراری بودند، با چشم‌پوشی، تسامح و حمایت غیرمستقیم برخی جریان‌ها، دوباره سازمان‌دهی خود را آغاز کردند.»

طبق این گزارش، این جریان‌ها در بلوچستان و برخی مناطق قبایلی خیبر پختونخوا مستقر شده‌اند، کمپ‌های آموزشی برایشان فراهم شده، امکاناتی برای جمع‌آوری کمک‌های مالی به آن‌ها داده شد و شرایط برای تبلیغات و جذب نیرو از کشورهای مختلف جهان برایشان مهیا گردیده است.

کمیسیون امنیتی و تصفیه‌ای طالبان مدعی شده اطلاعات موثقی دارد که این افراد از طریق میدان‌های هوایی کراچی و اسلام‌آباد نیروهای جدید جذب‌شده را از برخی کشورهای آسیایی و اروپایی به مراکز خود در بلوچستان و مناطق قبایلی خیبر پختونخوا منتقل می‌کنند.

طالبان درباره این ادعای خود سندی ارائه نکرده است.

در گزارش سالانه این کمیسیون آمده است: «حملات عمدتا خارج از افغانستان طراحی می‌شوند و مجریان آن با سوءاستفاده از پوشش‌های مختلف از خارج به افغانستان آمده‌ بودند؛ بسیاری از این حملات توسط اتباع خارجی به‌ویژه شهروندان تاجیکستان و پاکستان انجام شده است.»

این در حالی است که تاجیکستان بارها از حضور داعش در افغانستان ابراز نگرانی کرده و خواهان ایجاد یک کمربند امنیتی در اطراف افغانستان شده است. امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور تاجیکستان در ماه میزان سال ۱۴۰۱ در نشست فوق‌العاده سازمان پیمان امنیت جمعی این طرح را پیشنهاد کرد که مورد استقبال کشورهای منطقه قرار گرفته است. او در آن زمان تاکید کرد که به منظور پیشگیری از خطرات، ایجاد یک کمربند امنیتی در اطراف افغانستان ضروری است.

پاکستان نیز عامل افزایش حمله در خاک خود را از افغانستان می‌داند. مقام‌های این کشور بارها اعلام کرده‌اند که اعضای تحریک طالبان پاکستان در افغانستان پناهگاه امن دارند و از این کشور حملات خود را طراحی و پیاده می‌کنند.

آصف درانی، نماینده پیشین پاکستان برای افغانستان ماه جدی اعلام کرد که تحریک طالبان پاکستان در شرق افغانستان با حمایت شبکه حقانی فعالیت می‌کند. آصف درانی با اشاره به سابقه نزدیکی شبکه حقانی با استخبارات پاکستان اظهار داشت این شبکه همزمان نقش دوست و دشمن را بازی می‌کند.

به دنبال افزایش ناامنی در پاکستان، ارتش این کشور در حملات هوایی، اهدافی را در ولایت پکتیکا بمباران کرد.

اخراج "افراد فاسد" از صفوف طالبان

کمیسیون امنیتی و تصفیه‌ای طالبان در بخشی دیگر از این گزارش از اخراج «افراد نامطلوب و فاسد» از صفوف نیروهای امنیتی و دفاعی خود خبر داده است.

کمیسیون امنیتی و تصفیه‌ای طالبان روز چهارشنبه، سوم دلو در گزارش سالانه خود نوشت: «در دوازده ماه گذشته افراد نامطلوب و فاسد که در آزار و اذیت مردم یا ارتکاب جرایم مختلف دست داشته‌اند شناسایی شده و از صف اخراج گردیده‌اند.»

کمیسیون امنیتی و تصفیه‌ای طالبان در مورد سرنوشت این افراد جزئیاتی ارائه نکرده است.

طالبان در این گزارش ادعا کرده که تمامی عوامل ناامنی در افغانستان از بین رفته و برای کار محیطی امن فراهم شده است.

این کمیسیون در عین حال مدعی شده که در تقویت مرزها و نظارت امنیتی، کاهش جرایم جنایی، کاهش مواد مخدر و آموزش و تقویت نیروهای امنیتی خود دستاوردهای قابل ملاحظه‌ای داشته است.