ابتکار کمربند و جاده چین؛ گوادر، بزرگترین میدان هوایی پاکستان آغاز به کار کرد
مقامهای پاکستان روز دوشنبه اعلام کردند که بزرگترین میدان هوایی این کشور در ایالت ناآرام بلوچستان رسما به فعالیت آغاز کرد. به گفته مقامها، میدان هوایی گوادر که با کمک مالی چین ساخته شده است، ظرفیت جابجایی سالانه ۴۰۰ هزار مسافر را دارد.
خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان و مقامهای چینی از جمله کسانی بودند که در مراسمی آغاز به کار این فرودگاه شرکت و ورود اولین پرواز خطوط هوایی بینالمللی پاکستان از شهر جنوبی کراچی را تماشا کردند.
وزارت پلان و توسعه پاکستان اعلام کرد که این فرودگاه میتواند ترکیبی از آتیآر ۷۲، ایرباس (آ-۳۰۰)، بوئینگ (بی-۷۳۷) و بوئینگ (بی-۷۴۷) را برای مسیرهای داخلی و بین المللی انجام دهد.
بر اساس گزارش هوانوردی غیرنظامی پاکستان، میدان هوایی گوادر از نظر مساحت، بزرگترین فرودگاه کشور است که در ۴۳۰۰ هکتار زمین ساخته شده است.
لی کیانگ، نخستوزیر چین و شهباز شریف، همتای پاکستانی او چند ماه پیش این فرودگاه را افتتاح کرده بودند.
چین سرمایهگذاری زیادی در شهر ساحلی گوادر در بلوچستان انجام داده است. علاوه بر این میدان که هزینه تخمینی آن ۲۳۰ میلیون دالر است، چین همچنین یک بندر دریایی (گوادر) به عنوان بخشی از طرح کمربند و جاده را در این ایالت ساخته که به این کشور امکان دسترسی مستقیم به خطوط کشتیرانی دریای عرب از طریق پاکستان را میدهد.
کار بر روی میدان هوایی گوادر در سال ۲۰۱۹ آغاز شد. قرار بود این فرودگاه سال گذشته عملیاتی شود، اما پس از افزایش حملات ستیزهجویان و جداییطلبان بلوچ به اتباع چینی که در پروژههای بلوچستان کار میکردند، به تعویق افتاد.
وزیر دفاع پاکستان در سخنانی تلویزیونی از چین برای ساخت این میدان هواپیی تشکر کرد و گفت که این فرودگاه نقش کلیدی در بهبود اقتصاد این کشور، جذب سرمایهگذاری بینالمللی و ایجاد رونق برای بلوچستان خواهد داشت.
ایالت بلوچستان دهه هاست که صحنه شورش جدایی طلبان برای خودمختاری یا استقلال کامل بوده است.
جدایی طلبان بلوچ که چینیها و دیگران را به استثمار اقتصادی متهم میکنند، با این پروژه و دیگر ابتکارات چینی در بلوچستان مخالفند.