رئیس شورای پناهندگان ناروی می‌گوید انکار حق آموزش دختران، غم‌انگیز و غیرقابل‌ تحمل است

یان اگلند، رئیس شورای پناهندگان ناروی که از یک مرکز قالین‌بافی زنان در هرات بازدید کرده است می‌گوید انکار حق آموزش دختران «غم‌انگیز» و «غیرقابل‌ تحمل» است.

او گفت دخترانی‌که در این مرکز قالین‌ می‌بافند، از رفتن به مکتب محروم شده‌اند. یکی از کودکان کارگر به یان اگلند گفت: «من فقط صنف پنجم را تمام کردم، اما هنوز آرزو دارم پزشک شوم.»

آقای اگلند نوشت: انکار حق آموزش دختران «غم‌انگیز» و «غیرقابل‌ تحمل» است.

او روز شنبه در اکس نوشت که که بار دیگر به افغانستان بازگشته‌، جایی که ۲۲ میلیون نفر به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. در چنین شرایطی، پاکستان ۸۰۰ هزار مهاجر را بازگردانده و ایران قصد دارد دو میلیون نفر دیگر را اخراج کند.

یان اگلند افزود که در هرات، با زنانی ملاقات کرده که بدون شوهرانشان به افغانستان بازگشته و در فقر و ناامیدی زندگی می‌کنند. او در اکس نوشت: «جهان بحران افغانستان را نادیده گرفته است.»

بازدید یان اگلند از یک مرکز خیاطی زنان در پروان
بازدید یان اگلند از یک مرکز خیاطی زنان در پروان

رئیس شورای پناهندگان ناروی همچنین از یک مرکز کارآفرینی زنان در ولایت پروان بازدیده کرده است. او نوشت پروانه در سال ۲۰۲۱ یک کمک مالی از شورای پناهندگان ناروی برای ایجاد اشتغال برای زنان دریافت کرد. آقای اگلند نوشت که پروانه اکنون ۲۰ خیاط زن که همه نان‌آور خانواده‌هایشان هستند را استخدام کرده است.

رئیس شورای پناهندگان ناروی با اشاره به پروژه‌های بشردوستانه در حمایت از زنان کارآفرین افغان، از کندی حمایت مالی از این پروژه‌ها انتقاد کرد.

طالبان آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را منع کرده است. این گروه همچنین دانشگاه‌ها را به روی دختران بسته و محدودیت‌های بی‌سابقه‌ای بر زنان افغانستان اعمال کرده است. این محدودیت‌ها، شامل جلوگیری از کار، رفتن به پارک‌ها، سفر بدون محرم شرعی و کار در سازمان‌ها و موسسات جهانی است.

برخی سازمان‌های حقوق بشری و فعالان حقوق می‌گویند طالبان «آپارتاید جنسیتی» را برقرار کرده است.

رئیس شورای پناهندگان ناروی می‌گوید «جهان بحران افغانستان را نادیده گرفته است.»
رئیس شورای پناهندگان ناروی می‌گوید «جهان بحران افغانستان را نادیده گرفته است.»