سیاستمدار پاکستانی: هبت‌الله در پاکستان به رهبری طالبان منصوب شده بود

ایمل‌ ولی خان، رئیس حزب عوامی ملی پاکستان از سیاست‌های این کشور در قبال طالبان افغان و تحریک طالبان پاکستانی انتقاد کرد.

ایمل‌ ولی خان روز چهارشنبه، ۲۶ جدی در پارلمان ایالتی خیبرپختونخوا گفت که نهادهای دولتی پاکستان همچنان پر از هواداران طالبان است.

این سناتور افزود حمایت از طالبان افغان و تی‌تی‌پی عامل تداوم بحران امنیتی در ایالت خیبرپختوانخوا است.
این سیاستمدار اظهارات تندی بر علیه سیاست‌گذاری‌های حکومت‌های پیشین پاکستان مطرح کرد. او عمران خان، نخست‌وزیر پیشین و زندانی پاکستان را متهم به حمایت و همدستی با تحریک طالبان پاکستانی کرد.
او گفت که پیش از سقوط حکومت افغانستان، شبکه حقانی که در فهرست گروه‌های غیرقانونی قرار دارد، در وزیرستان مستقر شده بود.

اخر محمد منصور، رهبر پیشین طالبان در سال ۲۰۱۶ هنگام بازگشت از ایران به پاکستان در یک حمله هواپیمایی بدون سرنشین امریکایی در بلوچستان در خاک پاکستان کشته شد. با کشته شدن اختر منصور، ملا هبت‌الله به رهبری طالبان منصوب شد.
ایمل ولی خان همچنین گفت که ملا فضل‌الله، رهبر تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی)، پیش از این یک ایستگاه رادیویی در منطقه سوات برای ترویج ایدئولوژی خود دریافت کرده بود.
این سناتور پاکستانی افزود که ایالت خیبرپختونخوا عمداً دوباره به «انباری از باروت» تبدیل شده است. او گفت که دولت در ترویج «طالبان سازی»، که تنها برای «دالرهای نفتی» انجام می‌شود، خیبرپختونخوا را به عنوان قربانی اصلی این استراتژی قرار داده است.
این رهبر سیاسی همچنین تصریح کرد که حتی امروز، نهادها و احزاب سیاسی از جمله نهادهای دفاعی، پر از هواداران طالبان یا حامیان طالبان هستند.
او تأکید کرد که در سال ۲۰۱۳، دولت‌های ایالتی در پاکستان بر اساس خواسته‌های طالبان پاکستانی تشکیل شدند.
به گفته او، بیت‌الله محسود، رهبر تحریک طالبان پاکستان یا یکی از اعضای خانواده‌اش از وزیرستان اعلام کرده بود که تنها احزاب مسلم لیگ شاخه نواز، حزب جماعت اسلامی و حزب تحریک انصاف برای آن‌ها قابل قبول خواهند بود.
او گفت در نتیجه، حزب مسلم لیگ شاخه نواز دولت را در مرکز تشکیل داد و تحریک انصاف و جماعت اسلامی پس از انتخابات عمومی سال ۲۰۱۳ قدرت را در خیبرپختونخوا به دست گرفتند.
او تاکید کرد که در زمان نخست‌وزیری عمران خان او به حکومت پیشنهاد داده بود تا برای مبارزه با هراس‌افکنی برنامه‌ ملی اقدام علیه تروریسم را اجرا کند اما به گفته او
این برنامه پذیرفته نشد. ایمل ولی خان گفت که یک جنرال نظامی سابق و وزیر اعلی وقت خیبرپختونخوا با اسکان دوباره شبه‌نظامیان در این ایالت، تروریسم را تسهیل کردند.
این سیاستمدار پیش‌تر نیز گفته بود که پاکستان در تباهی پنجاه ساله افغانستان نقش داشته است.