شماری از افغانها در حمایت از تیم کریکت افغانستان در مقابل پارلمان بریتانیا تظاهرات کردند
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fi.afintl.com%2Fimages%2Frdk9umy0%2Fproduction%2F2f33700e708fb5a69d734e40fff000a5a0a495d1-992x558.jpg%3Fw%3D992%26h%3D558%26fit%3Dcrop%26auto%3Dformat&w=2048&q=75)
شماری از طرفداران تیم کریکت افغانستان در اعتراض به طرح تحریم این تیم، روز پنجشنبه، ۲۷ جدی در مقابل ساختمان پارلمان بریتانیا تظاهرات کردند.
این معترضان خواستار جدایی سیاست از ورزش شدند.
بشیر غروال، مسئول برگزاری این اعتراض به افغانستان اینترنشنال گفت که سیاستمداران بریتانیا به دلیل منع ورزش و آموزش دختران افغان توسط طالبان، خواستار تحریم تیم کریکت افغانستان شدهاند. او تاکید کرد که تحریم تیم کریکت تاثیر مثبتی بر آموزش و ورزش زنان و دختران افغان نخواهد داشت.
بشیر غروال گفت: «ما با تجمع در مقابل پارلمان بریتانیا خواستار بازگشایی مراکز آموزشی دختران در افغانستان و ادامه بازیهای تیم کریکت کشور هستیم». او تاکید میکند که تیم کریکت افغانستان از آموزش دختران افغان حمایت کرده است.
نزدیک به ۲۰۰ سیاستمدار بریتانیایی اخیرا در نامهای به هیئت کریکت بریتانیا و ولز، خواهان لغو بازی میان تیمهای کریکت انگلستان و افغانستان شدند.
مسئول برگزاری تظاهرات طرفداران تیم کریکت افغانستان در لندن میگوید بازیکنان کریکت نمایندگان واقعی افغانستاناند و قانونگذاران بریتانیایی باید از آنها حمایت کنند. بشیر غروال گفت بازیکنان کریکت افغانستان در هر شرایط از مردم افغانستان حمایت کردهاند.
لیزا ناندی، وزیر فرهنگ بریتانیا در پی نامه سیاستمداران بریتانیایی گفته بود به خاطر «اقدامات وحشتناک طالبان» علیه زنان و دختران نباید ورزشکاران مجازات شوند. او افزود که ورزش باید ورزش باقی بماند و همزمان باید از رویدادهای ورزشی برای برجسته کردن «وضعیت اسفناک» زنان و دختران افغان استفاده شود.
قرار است تیم کریکت بریتانیا با تیم کریکت افغانستان در ۲۶ فبروری در لاهور پاکستان رقابت کند. لیزا ناندی معتقد است بازی انگلستان و افغانستان برگزار شود اما بریتانیا در این رویداد ورزشی نباید «فرش قرمز» پهن کند.
مقررات شورای بینالمللی کریکت (آیسیسی) عضویت کشورها را مشروط به داشتن تیمهای کرکت زنان ساخته است. اما تیم کریکت مردان افغانستان بدون هیچ ممانعتی اجازه شرکت در مسابقات آیسیسی را دریافت کرده است. طالبان با تسلط بر افغانستان زنان را از هر نوع ورزش منع و تیم کریکت زنان افغانستان را لغو کرد.