فعالان حقوق زن در نامهای به پارلمان بریتانیا خواهان تحریم تیم کریکت افغانستان شدند
بیش از ۱۰۰ فعال حقوق زن و همچنین شماری از خبرنگاران با ارسال نامهای به تونیا آنتونیازی، نماینده پارلمان بریتانیا، و دیگر نمایندگان، از تلاشهای آنها برای ایستادگی علیه آپارتاید جنسیتی در افغانستان قدردانی کرده و خواستار حمایت از کارزار تحریم کریکت شدند.
در این نامه که روز پنجشنبه ارسال شده است، امضاکنندگان تاکید کردند که گروه طالبان دست به خشونت، نقض حقوق بشر و سرکوب سیستماتیک زنان افغان زده و از کریکت بهعنوان ابزاری برای سفیدنمایی خود استفاده میکند.
آنها در ادامه گفتند با این که کریکت در افغانستان یک بازی با اهمیت ملی است، اما طالبان از آن برای ارائه تصویری مثبت از خود در سطح بینالمللی بهره برداری میکند.
امضاکنندگان نامه به اظهارات حشمتالله شهیدی، کاپیتان تیم کریکت افغانستان اشاره کردند که در دیدار با وزیر خارجه طالبان گفته بود: «ما همواره تلاش کردهایم از طالبان در جهان تصویر مثبت نمایش دهیم.»
حامیان تحریم تیم کریکت نوشتند این جمله بهوضوح نشان میدهد که طالبان چگونه از ورزش برای پوشاندن واقعیتهای تلخ افغانستان تحت حکومت خود استفاده میکند.
حامیان کارزار تحریم کریکت که توسط فعالان حقوق بشر و زنان افغان راهاندازی شده است، بر این باور اند که تحریم کریکت افغانستان میتواند پیام روشنی به طالبان ارسال کند: جامعه جهانی نقض حقوق زنان، سرکوب آزادیهای اساسی و ترویج آپارتاید جنسیتی در افغانستان تحت کنترول طالبان را نمیپذیرد.
امضاکنندگان از حکومت بریتانیا و سایر کشورهای حامی حقوق بشر خواستند که با اقدامات عملی، ازجمله تحریم کریکت افغانستان، طالبان را تحت فشار قرار دهند تا آپارتاید جنسیتی و سرکوب گسترده حقوق بشر را متوقف کنند.
پیش از این، سیاستمداران بریتانیایی در نامهای فراحزبی از هیئت کریکت بریتانیا و ولز خواسته بودند که به دلیل محرومیت زنان افغان از ورزش، مسابقه با تیم مردان افغانستان را لغو کند.
طبق مقررات شورای بینالمللی کریکت (آیسیسی)، عضویت کشورها مشروط به داشتن تیمهای کریکت زنان است. با این حال، تیم کریکت مردان افغانستان بدون هیچ مانعی مجوز شرکت در مسابقات آیسیسی را دریافت کرده است.
طالبان پس از تسلط بر افغانستان، زنان را از هر نوع ورزش منع و تیم کریکت زنان افغانستان را منحل کرد.