اداره خودگردان فلسطین خواهان کنترول غزه پس از پایان جنگ شد

محمد مصطفی، نخست‌ وزیر اداره خودگردان فلسطین، روز چهارشنبه گفت که پس از پایان جنگ، این اداره باید کنترول غزه را به عهده داشته باشد. مصطفی گفت که فشار بین المللی برای دستیبابی به آتش‌بس و ورود کمک‌های امدادی بیشتر به غزه ادامه یابد.

محمد مصطفی در یک کنفرانس خبری در ناروی گفت که بیش از ۲ میلیون نفر در غزه با بحران شدید بشری رو به رو اند و باید کمک‌های بیشتر به این منطقه ارسال شود.

او گفت که اداره خودگردان مشروعیت لازم را برای کنترول غزه دارد و نباید هیچ تلاشی برای جدا کردن غزه از کرانه باختری به عنوان بخشی از یک دولت فلسطینی صورت گیرد.

نخست وزیر اداره خودگردان از شناسایی دولت فلسطین از سوی ناروی قدردانی کرد و گفت که گامی مهم به سوی راه حل دو دولتی است.

کنترول غزه پس از جنگ یکی از سوال‌های بی‌پاسخ در مذاکرات آتش بس است.اسرائیل تا هنوز موضع خود را درباره کنترول غزه پس از پایان جنگ روشن نکرده است.

اسرائیل با حضور حماس در اداره غزه که پیش از جنگ آن را کنترول می‌کرد، مخالفت کرده است، اما به همان میزان با تسلط اداره خودگردان فلسطین به رهبری محمود عباس بر باریکه غزه مخالف است.

مقامات اسرائیلی اداره خودگردان را به حمایت از حملات حماس به اسرائیل متهم می‌کنند و می‌گویند حمایت گسترده از حماس در میان فلسطینیان خارج از غزه به این معناست که هر اداره فلسطینی نهایتاً تحت کنترول این گروه اسلام‌گرا قرار خواهد گرفت.

اداره خودگردان فلسطین سه دهه پیش بر اساس توافق‌نامه صلح اسلو میان اسرائیل و سازمان فتح به رهبری یاسر عرفات تاسیس شد و اکنون قدرت حکومتی محدودی در کرانه باختری دارد.

فتح، مسئول اداره خودگردان و حماس باهم رقابت و درگیری داشته اند. حماس در سال ۲۰۰۷ پس از یک جنگ داخلی کوتاه، اداره خودگردان را از غزه بیرون کرد.