رسانه پاکستانی: از بخت کمکهای ضد تروریسم، پاکستان شاهد رشد قارچگونه مراکز آموزشی بود
روزنامه نیوز اینترنشنال در مطلبی میگوید بخش بزرگ از میلیاردها دالری که پاکستان در دو دهه گذشته برای مبارزه با تروریسم دریافت کرد، صرف نهادهای آموزشی شد تا به گفته این روزنامه، نسلی از جوانان تربیت شود که پاکستان در جنگ ایدئولوژیک به آنها نیاز دارد.
بلال گیلانی، مدیر اجرایی گالوپ پاکستان در این مطلب که به تغییرات عمومی ۲۵ سال گذشته در پاکستان پرداخته، نوشت که در شروع به لطف خصوصیسازی بخش آموزش عالی و ایجاد پالیسی جدید آموزشی، پاکستان شاهد رشد قارچگونه صدها دانشکده و دهها دانشگاه بود.
به گفته گیلانی در این ربع قرن میلیونها زن و مرد در سطح لیسانس و فوق لیسانس از دانشگاهها در پاکستان فارغ شدند.
طبق آماری که آقای گیلانی، نویسنده این مطلب ارائه داد، در سال ۲۰۰۰ پاکستان نزدیک به ۲۵۰ هزار دانشجوی لیسانس و حدود ۴۰۰ دارنده مدرک دکترا داشت، در پایان سال ۲۰۲۵ این رقم به ۲.۵ میلیون دانشجوی لیسانس میرسد.
آقای گیلانی در مقالهاش در نیوز اینترنشنال نوشت: «آنچه بین سالهای ۱۹۴۷ تا ۱۹۹۷ (۵۰ سال) بهدست آمد، تنها در ۲۵ سال پس از ۱۹۹۷ چندین برابر بیشتر به دست آمد.»
به گفته گیلانی، عوامل خارجی بهخصوص مبارزه جهانی با تروریسم بخشی از این تحول جدید بودند.
او مینویسد که بخش بزرگی از میلیاردها دالر کمکی که پاکستان به عنوان بخشی از ائتلاف بینالمللی به رهبری امریکا علیه تروریسم دریافت میکرد، به آموزش عالی اختصاص مییافت.
به گفته آقای گیلانی «این احساس در میان تامین کنندگان مالی وجود داشت که برای مقابله با تهدید اسلامگرایان، به نسلی از مردان و زنان تحصیل کرده برای مبارزه در جنگ ایدئولوژیک نیاز است و دانشگاهها قرار بود سنگر اصلی در این مبارزه باشند».
آقای گیلانی در این مطلب افزود که فراتر از آموزش عالی، سرمایهگذاریهای عمده دولتی و بینالمللی در مکاتب ابتدایی و متوسطه نیز به ساخت هزاران مکتب جدید انجامید که کمک کرد میلیونها کودک بازمانده از تحصیل، وارد وارد چرخه آموزش شوند.
در این مطلب آمده «که نگاهی گذرا به نسبت ثبت نام ناخالص در هر دو مقطع ابتدایی و متوسطه نشان می دهد که طی ۲۵ سال گذشته شمار دانش آموزان چندین برابر افزایش یافته است».