گزارشگر سازمان ملل: کوربت، شهروند امریکایی در بند طالبان به مراقبت پزشکی فوری نیاز دارد

الیس جیل ادواردز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور شکنجه و سایر رفتارهای غیرانسانی، می‌گوید که رایان کوربت، زندانی امریکایی در افغانستان، به مراقبت‌های پزشکی فوری نیاز دارد.

او از طالبان خواست زمینه مراقبت پزشکی برای آقای کوربت فراهم کنند تا از آسیب‌های جبران‌ناپذیر به سلامت او و حتی مرگ این زندانی، جلوگیری شود.

او گفت: «طالبان باید فورا رایان کوربت را برای درمان به یک شفاخانه غیرنظامی منتقل کنند.»

به گفته این کارشناس ملل متحد، آقای کورت «بدون هیچ اتهامی» در شرایطی نگهداری می‌شود که «کاملاً نامناسب بوده و به‌مراتب پایین‌تر از معیارهای بین‌المللی است.»

خانم ادواردز گفت: «این وضعیت تأثیر جدی بر سلامت جسمی و روانی کوربت گذاشته و وضعیت او به سرعت رو به وخامت است.»

او تاکید کرد که این موضوع را به طور مستقیم با مقام‌های طالبان در میان گذاشته است.

گزارشگر ویژه ملل متحد گفت که در نبود مراقبت پزشکی، رایان کوربت در معرض آسیب‌های جبران‌ناپذیر و حتی خطر مرگ قرار دارد.

هم‌زمان، یک سخنگوی نمایندگی امریکا در مقر سازمان ملل در نیویارک گفت که ایالات متحده با دفتر خانم ادواردز در تماس است و از درخواست او برای شرایط انسانی‌تر برای کوربت و دیگر افراد در بند طالبان استقبال می‌کند.

او همچنین تصریح کرد که امریکا بازداشت رایان کوربت را غیرقانونی می‌داند و برای آزادی فوری او تلاش می‌کند.

رایان کوربت و خانواده‌اش در سال ۲۰۱۰ به افغانستان رفتند. او در ابتدا با سازمان‌های غیردولتی همکاری می‌کرد و بعدا سازمان خود را زیر نام «بلوم افغانستان» به هدف تقویت بخش خصوصی در افغانستان تاسیس کرد.

کوربت پس از سقوط حکومت پیشین و تسلط طالبان، افغانستان را با خانواده‌اش ترک کرد اما در جنوری ۲۰۲۲ به‌خاطر تمدید ویزای کاری خود به افغانستان بازگشت.

وکلای آقای کوربت گفتند که او در آگست ۲۰۲۲، هنگامی که برای پرداخت معاش کارمندان خود به افغانستان رفته بود، توسط طالبان بازداشت شد.

حکومت طالبان بازداشت این شهروند امریکایی را انکار کرده است.

گزارشگر ویژه ملل متحد گفت که رایان کوربت در زندان طالبان به مشکلات متعدد صحی دچار شده و بارها از تمایل خود به «خودکشی» صحبت کرده است.

پیشتر همسر آقای کوربت گفت که پس از تلاش‌های مکرر نهایتا روز گذشته، ۲۳ جدی موفق شد با رئیس‌جمهور امریکا تلفنی صحبت کند. با این حال، انا کوربت صحبتش با بایدن را «ناامیدکننده» خواند. او گفت بایدن «رایان را به‌خانه نمی‌آورد و این برای من به شدت دردناک است.»