نگرانی‌ از وزش دوباره بادهای شدید و گسترش آتش‌سوزی‌ در لس‌آنجلس

آتش‌سوزی گسترده در لس‌آنجلس در شرایطی وارد ششمین روز خود شد که این منطقه با هشدار قرمز نسبت به وزش دوباره بادهای شدید مواجه است و نگرانی‌ها درباره شعله‌ور شدن دوباره حریق شدت گرفته است.

این کلان‌شهر غرب امریکا از سه‌شنبه گذشته در محاصره شعله‌های آتش است و همچنان شمار کشته‌شدگان آتش‌سوزی افزایش می‌یابد.

تاکنون دست‌کم ۲۴ نفر در این حادثه که فرماندار کالیفرنیا آن را یکی از ویرانگرترین بلایای طبیعی تاریخ امریکا توصیف کرده، جان باخته‌اند.

این آتش‌سوزی هزاران خانه را نابود و بیش از ۱۰۰ هزار نفر را مجبور به تخلیه خانه‌هایشان کرده است.

شعله‌های آتش خانه‌های ثروتمندان، افراد مشهور و همچنین مردم عادی را با خاک یکسان کرده و منظره‌ای آخرالزمانی به‌جا گذاشته‌ است.

به گفته مقامات، دست‌کم ۱۲ هزار و ۳۰۰ سازه بر اثر حریق آسیب دیده یا کاملا تخریب شده‌اند.

خط آتش‌سوزی پالیسیدز در بخش غربی شهر لس‌آنجلس تاکنون ۹۶ کیلومتر مربع را در بر گرفته است و تنها ۱۳ درصد آن مهار شده است؛ این درصد نشان‌دهنده بخشی از محیط آتش است که آتش‌نشانان توانسته‌اند تحت کنترول خود درآورند.

آتش‌سوزی ایتون در دامنه‌های شرقی لس‌آنجلس نیز ۵۷ کیلومتر مربع را در بر گرفته است که تقریبا مساحتی به‌اندازه منهتن در نیویورک است.

آتش‌نشانان توانسته‌اند میزان مهار این آتش‌سوزی را از ۱۵ درصد در دو روز گذشته به ۲۷ درصد افزایش دهند.

در شمال شهر، آتش‌سوزی هرست تا ۸۹ درصد مهار شده است و سه آتش‌سوزی دیگر که بخش‌های دیگری از شهرستان را ویران کرده بودند، اکنون به طور کامل (۱۰۰ درصد) مهار شده‌اند.

با این حال، به گزارش اداره جنگل‌داری و حفاظت از آتش کالیفرنیا، ممکن است همچنان بخش‌هایی در داخل خطوط مهار آتش، در حال سوختن باشند.

وزش دوباره بادهای شدید

به دنبال تغییر شرایط آب‌وهوایی، آتش‌نشانان روز یک‌شنبه ۲۳ جدی فرصت عمل بیشتری یافتند زیرا بادهای سانتا آنا که از دوشنبه پیش به قدرت طوفان رسیده بودند، سرانجام فروکش کردند. این بادهای خشک که از بیابان‌های داخلی می‌وزند، شعله‌ها را تشدید و جرقه‌های آتش را تا فاصله سه کیلومتری به جلو پرتاب کرده بودند.

با این حال اداره ملی هواشناسی پیش‌بینی کرد در منطقه‌ای که از ماه اپریل بارندگی قابل‌ توجهی نداشته است، بادهای سانتا آنا با سرعتی بین ۸۰ تا ۱۱۲ کیلومتر در ساعت از صبح دوشنبه از سر گرفته شوند و تا چهارشنبه ادامه یابند.

مقامات به جمعیت نزدیک به ۱۰ میلیون نفری شهرستان لس‌آنجلس هشدار داده‌اند احتمال دارد هر کسی مجبور به تخلیه خانه‌اش شود تا از شعله‌های آتش و دود سمی در امان بماند.

تا روز یک‌شنبه، بیش از ۱۰۰ هزار نفر در شهرستان لس‌آنجلس دستور تخلیه خانه‌هایشان را دریافت کرده بودند که این رقم از اوج قبلی آتش بیش از ۱۵۰ هزار نفر کاهش داشته است.

علاوه بر این، ۸۷ هزار نفر دیگر نیز با هشدارهای تخلیه مواجه بوده‌اند.

آنتونی مارونه، رئیس آتش‌نشانی شهرستان لس‌آنجلس، در یک کنفرانس خبری گفت: «این بادها در ترکیب با رطوبت نسبی پایین و خشکی بالای پوشش گیاهی، تهدید آتش‌سوزی را در سراسر شهرستان لس‌آنجلس بسیار بالا نگه می‌دارند.»

او اضافه کرد که مناطق تخلیه‌شده احتمالا تا زمانی که شرایط هشدار قرمز تا روز پنج‌شنبه برداشته نشود، بازگشایی نخواهند شد.

با وجود این شرایط، آلبرتو کاروالیو، از مقام‌های آموزش‌ و پرورش لس‌آنجلس، اعلام کرد که مکتب‌ها، به‌جز آن‌هایی که در مناطق تخلیه اجباری قرار دارند، دوشنبه بازگشایی خواهند شد.

این مکتب‌ها پس از تعطیلی در روزهای پنج‌شنبه و جمعه که ۴۲۹ هزار دانش‌آموز را خانه‌نشین کرد، فعالیت خود را از سر می‌گیرند.

برخی نهادها، خسارت‌ها و زیان اقتصادی ناشی از این آتش‌سوزی‌ها را بین ۱۳۵ تا ۱۵۰ میلیارد دالر برآورد کرده‌اند.

گاوین نیوسام، فرماندار کالیفرنیا، به شبکه ان‌بی‌سی گفت که این آتش‌سوزی‌ها «از نظر هزینه‌های مرتبط با آن» احتمالا بدترین بلای طبیعی در تاریخ ایالات متحده است.

نیوسام، روز یک‌شنبه برای تسریع در روند بازسازی پیشِ ‌رو، فرمانی اجرایی امضا کرد که به طور موقت، قوانین زیست‌محیطی را برای بازسازی خانه‌ها و کسب‌وکارهای تخریب‌شده معلق می‌کند.

دین کریسول، مدیر آژانس مدیریت اضطراری فدرال امریکا، روز یک‌شنبه گفت نیروهای نظامی آماده اعزام به لس‌آنجلس برای کمک به عملیات مهار آتش‌سوزی‌ها هستند.

آتش‌نشانانی از هفت ایالت امریکا و کشورهای کانادا و مکزیک نیز برای کمک به واحدهای آتش‌نشانی ایالت کالیفرنیا به منطقه لس‌آنجلس رفتند.