ملاله یوسفزی: طالبان زنان را انسان نمی‌بینند

ملاله یوسفزی، برنده جایزه صلح نوبل از رهبران مسلمان خواست حکومت طالبان و سیاست‌های سرکوبگرانه آن در قبال زنان افغان را به چالش بکشند. یوسفزی در نشست بین‌المللی در مورد آموزش دختران در اسلام‌آباد گفت: «طالبان در افغانستان زنان را انسان نمی‌بینند.»

خانم یوسفزی در این نشست که با حضور ده‌ها مقام دولتی و عالمان دین از کشورهای با اکثریت مسلمان برگزار شده بود، خطاب به رهبران مسلمان گفت که سیاست‌های طالبان که شامل جلوگیری از دسترسی دختران و زنان به تحصیل و کار می‌شود، «اصلا اسلامی نیست».

برنده جایزه صلح نوبل که در ۱۵ سالگی به‌دلیل کارزار حمایت از آموزش دختران از ناحیه سر هدف صابت گلوله طالبان پاکستانی قرار گرفت و از پاکستان خارج شد،‌ روز یکشنبه در اسلام‌آباد گفت که از بازگشت به کشور خود خوشحال است. او از زمان حمله سال ۲۰۱۲، اولین بار در سال ۲۰۱۸ به پاکستان بازگشته بود.

آپارتاید جنسیتی در افغانستان

ملاله یوسفزی روز یکشنبه گفت که طالبان با وضع محدودیت برای زنان و دختران دوباره «یک سیستم آپارتاید جنسیتی» ایجاد کرده است.

او گفت که طالبان «زنان و دخترانی را که جرأت می‌کنند قوانین مبهم این گروه را زیر پا بگذارند، با ضرب و شتم، بازداشت و شکنجه مجازات می‌کنند.»

ملاله افزود که طالبان «جنایت‌های خود را در توجیه فرهنگی و مذهبی می‌پوشاند» اما در واقع سیاست‌های این گروه «بر خلاف هر چیزی است که ایمان ما به آن حکم می‌کند».

مقام‌های طالبان در این نشست که توسط سازمان همکاری اسلامی، حکومت پاکستان و اتحادیه جهانی اسلام برگزار شده بود، دعوت شده بودند، اما در آن شرکت نکردند.

شرکت‌کنندگان کنفرانس شامل ده‌ها مقام دولتی و دانشمند از کشورهای دارای اکثریت مسلمان بودند که از آموزش دختران دفاع می‌کردند.

از زمانی که طالبان در سال ۲۰۲۱ کنترول افغانستان را دوباره به دست گرفت، حکومت این گروه توسط هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است. قدرت‌های غربی شناسایی حکومت طالبان را به تغییر در سیاست‌های این گروه به‌خصوص در قبال وضعیت زنان و دختران مشروط کرده‌اند.

خانم یوسف‌زی روز یکشنبه گفت: «افغانستان تنها کشور در جهان است که در آن دختران از تحصیل فراتر از صنف ششم به طور کامل منع شده‌اند.»