نشست اسلامآباد با حمایت از آموزش دختران در کشورهای اسلامی پایان یافت
کنفرانس بینالمللی آموزش دختران در جوامع مسلمان بدون حضور طالبان و با تاکید بر اهمیت آموزش دختران در کشورهای اسلامی پایان یافت. در بیانیه نشست آمده است که آموزش زنان در کشورهای اسلامی، مورد حمایت مذهب، قانون اساسی و قوانین بینالمللی است.
طالبان که آموزش دختران را منع کرده، از شرکت در این نشست خودداری کرد.خالد مقبول صدیقی، وزیر معارف پاکستان گفت از گروه طالبان رسماً به نشست دعوت شده بود.
در بیانیه پایانی اشارهای به ممنوعیت آموزش زنان در افغانستان تحت کنترول طالبان نشده است اما با منع آموزش زنان در کشورهای اسلامی مخالفت شده است.
در بیانیه روز یکشنبه نشست گفته شده که کشورهای اسلامی با محروم کردن دختران از آموزش موافق نیستند و آموزش را «حق مذهبی» آنان میدانند. در این کنفرانس از طالبان و دیگر گروهها خواسته شده است که منع آموزش زنان را با تفسیرهای افراطی از مذهب توجیه نکنند.
در بیانیه آمده است: «اقدامات هماهنگ برای رعایت حق آموزش برای دختران و توانمند کردن آنان، به معنای تایید نقش حیاتی زنان در تقویت خانواده و جامعه باثبات است.»
کنفرانس بینالمللی آموزش دختران در جوامع مسلمان روزهای شنبه و یکشنبه در اسلامآباد، پایتخت پاکستان، برگزار شد. در این کنفرانس، بیش از ۱۵۰ عالم دینی و مذهبی، به شمول شماری از وزیران، سفیران، کارشناسان و نمایندگان سازمانهای معتبری چون سازمان همکاری اسلامی، یونسکو، یونیسف و بانک جهانی شرکت داشتند.
طالبان اعلام کرده است که ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم مطابق شریعت اسلامی است اما در این کنفرانس این دیدگاه رد شد.
در بیانیه کنفرانس آمده است که «علمآموزی بر هر زن و مرد مسلمان واجب است و مخالفت با علم و دانش، هیچ ارتباطی با اصول و ارزشهای اسلامی ندارد.»
شرکتکنندگان این نشست تاکید کردند که نظریات و فتواهایی که مخالفت با آموزش زنان را توجیه میکنند، اغلب ریشه در تعصبات فرهنگی و اجتماعی دارند و این تعصبات، به محرومیت و تبعیض علیه زنان دامن میزند.
رهبران جوامع مسلمان خواستار ارایه بورسیههای تحصیلی برای دختران و زنانی شدند که تحت تاثیر فقر، بحرانها و چالشهای فرهنگی و اجتماعی قرار دارند.
آنها همچنان از نهادهای قانونگذار در کشورهای اسلامی خواستند که برای گسترش آموزش زنان، قوانین و مقررات جدید وضع کنند.