نتیجه یک پژوهش: شمار تلفات در غزه ۴۰ درصد بیشتر از آمار رسمی است
![](https://i.afintl.com/images/rdk9umy0/production/7091f0c41d8a145e7a267b682c7376550ff7dcba-960x642.jpg?rect=0,51,960,540&w=992&h=558&fit=crop&auto=format)
مجله پزشکی لنست در پی یک پژوهش تخمین میزند که شمار تلفات غزه در طول ۹ ماه نخست جنگ اسرائیل و حماس حدود ۴۰ درصد بیشتر از آمار ثبت شده توسط وزارت بهداشت فلسطین است. بر بنیاد پژوهش، در این مدت ۲.۹ درصد کل جمعیت غزه، جان باختهاند.
مجله پژشکی لنست جمعه، ۲۱ جدی نوشت که این پژوهش به اساس دادههای وزارت بهداشت فلسطین، نظرسنجی آنلاین، آگهیهای درگذشت بستگان فلسطینی، بررسی شبکههای اجتماعی و منابع قابل اعتماد پژوهشی به این نتیجه رسیده است که از آغاز جنگ تا ۳۰ ماه جون ۲۰۲۴ دستکم ۶۴ هزار و ۲۶۰ نفر در غزه کشته شدهاند. وزارت بهداشت فلسطین در این مدت شمار تلفات را ۳۷ هزار و ۸۷۷ نفر اعلام کرده است.
نتایج این پژوهش نشان داده است که ۵۹.۱ درصد از جان باختگان را زنان، کودکان و افراد بالای ۶۵ سال تشکیل میدهد. گزارش آمار مشخصی از تلفات نظامیان فلسطینی ارائه نداده است.
مجله لنست تصریح کرده است که این آمار صرف مربوط به جان باختگان به اثر جراحات است و مرگ و میر ناشی از کمبود مراقبتهای بهداشتی، کمبود غذا یا صدها نفری که گمان میرود در زیر آوار دفن شدهاند را شامل نمیشود.
مطالعه مجله لنست نشان میدهد که ظرفیت وزارت بهداشت فلسطین برای حفظ پروندههای الکترونیکی جان باختگان قبلاً قابل اعتماد بوده است. به گفته پس از عملیات نظامی اسرائیل به بیمارستانها و سایر تأسیسات مراقبتهای بهداشتی و اختلال در ارتباطات دیجیتالی، وزارت بهداشت فلسطین قادر به ارائه آمار دقیق نبوده است.
یک مقام ارشد اسرائیلی در پی نشر این پژوهش گفت که نیروهای مسلح اسرائیل تمام تلاش خود را برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان انجام دادهاند. او افزود: «هیچ ارتش دیگری در جهان تا به حال چنین اقدامات گستردهای انجام نداده است».
این پژوهش درباره تلفات نیروهای اسرائیلی در جنگ غزه آماری ارائه نکرده است. ارتش اسرائیل امروز، شنبه اعلام کرد که چهار نظامی اسرائیلی در جریان درگیری در شمال غزه کشته شدند.
مجله پزشکی لنست با نشر این گزارش گفت پژوهش حاضر با استفاده از روش آماری تحلیل و تجزیه «بازپسگیری» انجام شده است. این مجله تصریح کرد که پژوهش آماری تلفات جنگ اسرائیل و فلسطین از سوی پژوهشگران دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن، دانشگاه ییل و برخی دیگر نهادهای اکادمیک بررسی و تایید شده است.