درانی: اکثریت مردم افغانستان مخالف طالبان هستند
آصف درانی، نماینده پیشین پاکستان در امور افغانستان، اظهار داشت که اکثر مردم افغانستان از رژیم طالبان حمایت نمیکنند. او با اشاره به ادعای طالبان درباره تعامل با ۴۰ کشور جهان گفت که این گروه فاقد مشروعیت داخلی و بینالمللی است و همچنان در انزوای جهانی قرار دارد.
این دیپلومات ارشد پاکستانی روز گذشته در مصاحبهای با برنامه امبسدور لونژ گفت: «طالبان باید متوجه شوند که همچنان در جهان منزوی اند. اگر تصور میکنند که بیش از ۴۰ کشور با آنها روابط دارند، سخت در اشتباه اند. زیرا، هیچکدام از این کشورها تاکنون طالبان را به رسمیت نشناخته اند.»
وی همچنین تصریح کرد که دیپلوماسی اسلام آباد برای قانع کردن طالبان در زمینه جلوگیری از استفاده خاک افغانستان علیه پاکستان موفق نبوده است.
درانی در پاسخ به پرسشی درباره گزینههای موجود برای فشار بر طالبان، گفت که حملات هوایی از گزینههایی بوده که اجرا شده است، بستن راههای تجاری گزینه دیگر بوده که اثربخشی کمتری داشته است.
او افزود: «طالبان بهخوبی میدانند که بدون پاکستان نمیتوانند به پیش بروند.»
درانی با بیان اینکه طالبان در داخل افغانستان با بحران مشروعیت روبهرو اند، ابراز داشت: «۶۴ درصد از جمعیت افغانستان از طالبان حمایت نمیکنند. آنان باید بدانند که در خانهای شیشهای نشستهاند و نباید سنگ پرتاب کنند.»
خط دیورند مسئله ما نیست
نماینده پیشین پاکستان در بخشی از مصاحبه خود، به مسئله خط دیورند پرداخت.
او گفت: «بگذارید روشن کنم؛ خط دیورند نه مشکل ما است و نه موضوع ما. هیچگاه در سیاستگذاریهای ما هیچ بحثی درباره آن نبوده است. این یک مرز بینالمللی به رسمیت شناخته شده است. دیدگاه طالبان یا دیگران در این مورد اهمیتی ندارد. این مشکل خودشان است.»
رژیم طالبان مانند دولتهای پیشین افغانستان این خط را «فرضی و تحمیلی» میدانند و از به رسمیت شناختن آن بهعنوان مرز رسمی میان دو کشور خودداری میکنند.
عناصر خطرناک طالبان
درانی یادآور شد که پس از حضور جامعه بینالمللی در افغانستان، تعدادی از اعضای طالبان در پاکستان دستگیر و به گوانتانامو منتقل شدند.
او گفت: «این عناصر برای پاکستان بسیار خطرناک هستند.»
عبدالسلام ضعیف، ملا فاضل، خیرالله خیرخواه، نورالله نوری، عبدالحکیم حقانی و عبدالروف خادم از شمار مقامات طالبان بودند که در پاکستان دستگیر و به گوانتانامو منتقل شدند. عبدالغنی برادر، معاون کنونی اداره طالبان نیز در سال ۲۰۱۰ در کراچی پاکستان دستگیر شد و تا ۲۰۱۸ در زندان بود. او در سال ۲۰۱۸ توسط نماینده سابق امریکا آزاد شد و به مذاکرات صلح در دوحه پیوست.
اکثر زندانیان سابق طالبان در گوانتانامو رهبری نهادهای سیاسی این گروه در کابل را برعهده دارد.